1986 Pontiac Fiero Informasjon

1986 Pontiac Fiero var en spant, toseter, mid-motor sportsbil produsert av Pontiac divisjon av General Motors. Bilen ble aldri fullt omfavnet av GM. Selv om det var lønnsomt, det Fiero hele produksjonen kjøre varte fra bare 1984 til 1988. Den Fiero ble utviklet blant annet for å gi bilkjøring offentlige med en drivstoffgjerrig sports-bil alternativ til GMs to-seters Chevrolet Corvette.

På billig

På grunn av budsjettbegrensninger og kanskje på grunn av sin stebarn status på General Motors, 1986 Fiero-som de andre modellåret Fieros-ble lappet sammen med deler fra andre GM biler. Den Fiero er forhjulsoppheng kom fra Chevrolet Chevette og bakenden komponenter kom fra Pontiac Phoenix og Chevy Citation. Lyspunktet for 1986 var innføringen av fastback Fiero GT, som var en mer elegant versjon av standarden dørs.

En sjelden rase

Den Fiero var en sjelden rase blant Pontiac. Det var Pontiac første ekte sportsbil. Det også omtalt plast kroppen paneler (som var en sjeldenhet blant biler av æra) for å redusere vekten. Men GM ledelse oppfattet Fiero som en dårlig idé fordi det ikke vil to to-seters GM sportsbiler på markedet, ifølge Welovepontiacs.com og Ateupwithmotor.com. GM ledelse ikke forutse den voksende populariteten til to-seters Toyota MR2, som debuterte i 1984, eller Mazda Miata, som ble lansert i 1989.

spesifikasjoner

Den dørs 1986 Fiero var lett, med sin curbside vekt litt mindre enn 2600 lbs. Det satt på en kort 93,4-tommers akselavstand og målte bare 160,3 inches lang. Interiøret var en tett passform, så et par på en søndag stasjon ville ikke forvente å ta hunden sin. Lasterommet var null; en ladies 'veske kan passe i bagasjerommet.

Kraft og ytelse

1986 Pontiac Fiero kom med to motorvalg: en 92-hestekrefter 2,5-liters Tech IV inline fire-sylinder eller en 140-hestekrefter 2,8-liters L44 V-6. The Tech IV-motoren ble matchet med en Isuzu femtrinns manuell girkasse. V-6 makt ble overført via en Muncie firetrinns manuell og senere en fem-trinns Getrag girkasse. En tre-trinns automatgir også var tilgjengelig. Den Fiero drevet av inline-fire oppnådde 27 miles per gallon i byen og 40 på motorveien.

typer

Den 1986-modellen ble tilbudt i basen dørs Fiero, Sport, den firesylindrede SE, V-6 SE og fastback GT. Alle Fieros kan bestilles med en klut interiør, elektriske vinduer, låser og speil, air-condition, moonroof, dual eksos, hekkspoiler og cruise control. Alle modeller unntatt GT, kjennetegnet den samme kroppen stil, med en flat hette, skjulte frontlykter, side kroppen molding og femstjerners sport lettmetallfelger. GT hadde en lengre nese, annerledes taklinje og inneholdt en standard hekkspoiler, oppgradert fjæring og et spesielt eksosanlegg.

Produksjon

Totalt 83,974 Fieros ble produsert i 1986. Den Fiero SE, drevet av enten den inline-fire eller V-6, solgte 32,305 enheter. Sport modell nummer 24886, og 17,660 GT ble solgt.