1980 Suzuki GS450 Carb Spesifikasjoner

Suzuki er en japansk motor selskap som produserer motordrevne produkter som biler, lastebiler, motorsykler, ATV og lignende. 1980 GS 450 var en mellomstor motorsykkel i cruiser mote. Utformingen av cruiser motorsykler er for maksimal komfort, og som skal brukes rundt i byen og på motorveien. Denne motorsykkelen var ganske kraftig; maksimal kraft vurdering var 27 hk.

forgasser Spesifikasjoner

Forgasseren blander vesentlig blanding av brennstoff og luft som letter forbrenningen inne i sylindre i en motor. 1980 Suzuki GS 450 induksjon system benyttes to Mikuni forgassere. Gasspaken boring av denne forgasser, som tar i både brensel og luft, hadde en diameter på 1,3 inches.

drivstoff~~POS=TRUNC

Drivstoff kontrollsystem av denne motorsykkelen brukt en dobbel overliggende kamaksel. Den doble overliggende kamaksel transporterer blanding av drivstoff og luft fra forgasseren og injiserer det inn i en av motorens fire ventiler. Når denne blandingen går inn i sylindrene, skjer forbrenningen. Det overskytende forbrenning blanding sluppet gjennom motorens eksos-systemet.

Generelle spesifikasjoner

1980 Suzuki GS 450 hadde en 448 cc, tvilling sylinder, fire-takts syklus motor. Sylinderen boring hadde en diameter på 2,8 inches og slagstempelet beveges en total på 2,2 inches. Kjølesystemet for denne motoren brukte luften. Suzuki GS 450 var i stand til å produsere 44 hestekrefter ved drift ved 9500 rpm. Toppen dreiemoment på denne motorsykkelen var 37 fot-pounds når de opererer på 8000 rpm. Standarden overføring av denne sykkelen var en seks-trinns manuell som har en kjede endelig stasjon. Forhjulsopphenget brukt hydrauliske gafler mens bakhjulsopphenget var en dual-sjokk. Frambremsen var en enkelt plate mens bakbremsen var en ekspanderende tromme. Både den fremre og bakre kant hadde en diameter på 18 inches. Den egenvekt av denne motorsykkelen var 385 pounds.