1979 Trans Am Ytelses Ideas

1979 Firebird Trans Am var en del av den andre generasjonen av Pontiac muskelbiler. Mens modellene i denne generasjonen brukte 455-motoren - den siste høy ytelse muskel motoren på den beryktede muskel bil generasjon - 1979 Firebird Trans Am ble lansert i midten av en overgangsperiode. I stedet for de 455 motor, har den mindre kraftige turboladede motor 301. Når du oppgraderer en av disse klassiske 1979 Trans Ams, kan en rekke ting gjøres for å hjelpe ytelsen.

Legg Nitrous

Ifølge film lore, når 1979 Pontiac Firebird Trans Am ble brukt for den klassiske handlingen jage filmen "Smokey and the Bandit», sin 301-motoren var så underpowered at mannskapet måtte utstyre bilen med nitrøse stridsvogner bare for å få dekkene spinner for enkelte skudd. Det samme kan gjøres for 1979 Pontiac Firebird Trans Am å gi den pep og makt bilen viste i Burt Reynolds klassiske. Imidlertid kan nitrøse stridsvogner være farlig og er ulovlig når installert i noen stater, så husk å sjekke lovene i ditt område før du bruker nitrøse stridsvogner.

Bruk Custom Pistons

Mange av de 1979 Pontiac Firebird Trans Ams bruke 185 hestekrefter 403 motorer, som er kraftigere enn de grunn 301 motorer, men fortsatt la mye å være ønsket av den sanne muskel bil lover. Ta fra hverandre den 403 motoren for å gjøre den større vil forbedre både kraft og ytelse. Installer større, egendefinerte stempler inni motoren; Dette vil øke boringen-til-slag-forhold, og dermed øke kompresjonsforhold, noe som gir motoren mye mer strøm når du tråkker på gassen. Motvekter inne i motoren vil også måtte være kniv kanter og smalere for å redusere vekten, sammen med de viktigste tidsskrifter og stang tidsskrifter, så vil motoren kjøre skikkelig.

Større Forgasser og Manifold

De forgassere på de mindre 301 og 403 1979 Pontiac Firebird Trans Am motorene var relativt svak. De skal kastes og erstattes med en heavy-duty tilpasset forgasseren. Fabrikken inntak manifold på 1979 Trans Am kan fortsatt brukes, men du vil ønske å endre det litt, slik at det kan fungere effektivt med større forgasser og motorens tenningssystem.