1978 Ford Bronco Spesifikasjoner

Den første Ford Bronco var en liten utility vehicle, ligner på en Jeep CJ eller International Scout, som var tilgjengelig med firehjulstrekk og seks eller åtte sylinder makt. Denne første generasjonen Bronco ble laget 1966-1977 og delt nesten ingen kropps eller mekaniske deler med andre Ford. Dette endret seg i 1978 da den Bronco ble fullstendig renovert. Selv om mye kortere enn en Ford F-150, 1978 Bronco delte mange deler med sin fulle størrelse lastebil motstykke.

utvendig Mål

Akselavstanden, eller avstanden mellom en midtlinje av for- og bakhjul, var 104 inches. Total lengde var 180,3 inches og total bredde var 79,3 inches. Høyden toppet på 75,5 inches. Svingradiusen var 38 fot med manuell styring og 35,4 fot med servostyring. Den maksimale angrepsvinkel på forsiden var 37,5 °, mens vinkelen for avgang var bare 23,4 grader som følge av en lengre bakre kropps overheng. Bakkeklaringen på forakselen var 8,1 inches og 7,8 inches for bakakselen. Bakkeklaring på midten av lastebilen var 9,6 inches.

Mekanisk

1978 Ford Bronco var tilgjengelig med enten en 351 kubikk tommer eller en 400 kubikk tomme V-8 motor. Begge motorene kom utstyrt med en to-barrel forgasseren. Basen overføringen var en fire-trinns manuell som inkluderte en ekstra lav første gear. En tre-trinns automatisk var valgfritt. Firehjulstrekk var standard og inkludert en to-trinns fordelergirkasse. Strøm bremser som inkluderte plater på forhjulene og trommer på baksiden var standard. Manuell styring var standard, mens servo var en ekstra rimelig alternativ. Standarden gasstanken holdt 25 liter, mens en valgfri 32-gallon enheten kom med en skliplate montert på undersiden for beskyttelse mens forhandle off-road hindringer.

eksteriør

Den fremre enden av den helt nye for 1978 Bronco Custom inkludert standard runde frontlykter. Square forseglet-beam lykter, som ble standard på 1979 Broncos, var kun tilgjengelig med den valgfrie XLT pakke på 1978 modellene. Siden dørene var de samme enhetene som brukes på F-150 pickup lastebiler uten modifikasjoner, som Ford bestemte verktøy og produksjonskostnader for en dør som er unik for Bronco ville være kostnads ​​uoverkommelige. Standard dekkene var L78-15 svart vegg enheter. White eller hevet hvite lettered dekkene var valgfritt. Også standard i år var en fjerning bakre taket delen.