1978 Firebird Specs

Pontiac hadde vært å lage Firebird i 11 år da det kom med sin 1978-versjon. 1978 Firebirds, en del av den andre generasjonen av Pontiac Firebirds, ble klassikere i sin egen rett, delvis på grunn av '77 Firebird Trans-Am omtalt i en av årets største filmer, "Smokey and the Bandit". 1978 Firebirds kom i Trans-Am, Esprit og Formula modeller.

Kropp

The Firebird var en to-dørs 2 + 2 coupe, med plass til en fører og passasjer foran og to passasjerer i baksetet. Passasjer og benplass i baksetet på 2 + 2 coupé var vanligvis ikke så stor som for flere familievennlige sedan. 1978 Firebird hadde en unibody med en delvis ramme og veide 3,250 pounds. Ifølge nettstedet Motorera, basen Firebird, formel, Esprit og Trans-Am alle hadde en samlet lengde på 196,8 inches og en bredde på 73,4 inches. Heights variert litt, men med Firebird og Esprit måling på 49,3 inches og Formel og Trans-Am på 49,5.

Kroppen kjennetegnet den ikoniske "Ildfuglen" design på panseret og Endura plast nesen som ga bilen utseendet til å ha noen støtfangere. 1978 Firebird hadde to horn, bøtte seter og tre-rad baklyktene. The Firebird Esprit lagt noen tilpassede trim og sports speil, mens Trans-Am hadde en hekkspoiler, svart grill og rally instrumentpanelet med en turteller.

Motor

Den '78 Firebird vanligvis kom med en seks-sylindret V-motor og en Ster 2-barrel forgasseren. The Firebird Formula og Trans-Am skilte seg fra andre modeller ved at de kom med en V-8 motor i stedet for V-6. Alle modellene hadde bakhjulsdrift og kom standard med en tre-trinns manuell girkasse. Slå motoren var en gass tank med kapasitet på litt mer enn 20 liter.

alternativer

1978 Firebirds hadde en rekke alternativer. Kjøpere kan legge kraft bremser, fire-trinns manuell girkasse og en motorvarmer for en neve dollar. Ett alternativ for Esprit var "Skybird" utseende pakke, som erstattet Firebird hette design med en mer delikat, avrundet fugl ment å appellere til kvinnelige sjåfører. Den skybird pakken også inkludert pin-striping; en aksent farge på gitre, underkropp og hale; og en farge-koordinert rattet.