1972 Oldsmobile Cutlass Spesifikasjoner

Oldsmobile Cutlass ble innført i 1961 som en unibody kompakt bil. I løpet av årene, gikk det gjennom mange designendringer. Disse endringene så en økning i kroppsstørrelse, noe som fører til sin omklassifisering som et luksusklassen kjøretøy ved 1972. Bortsett fra sin størrelse, en annen bemerkelsesverdig endring i utformingen av Cutlass var 442 klassifisering. Den 442 var en individuell modell før 1972, men det ble en trim linje på Cutlass i det året.

Powertrain

En in-line åtte-sylindret bensinmotor og en fire-barrel forgasseren drevet 1972 Cutlass. Det målte omtrent 348 kubikk inches, eller 5736 cc, og oppnådde et maksimalt dreiemoment på 278 fot-pounds ved 2400 rpm. Bilen skrøt 159 hestekrefter ved 4000 rpm. Den store, kraftig motor tillot Cutlass å gå fra 0 til 60 mph på 7,4 sekunder.

Drivverk og bremser

Motoren på Cutlass koblet til en tre-trinns automatgirkasse. Som var vanlig på luksusbiler, det ansatt bakhjulsdrift for å oppnå større kraft og akselerasjon. Bremsekraft ble oppnådd ved fremre og bakre trommelbremser.

Mål og Body Type

Akselavstanden var 115 inches mens den totale lengden av kjøretøyet målte 206 inches. Det meste av denne forskjell kan tilskrives den store motorrommet, som var nødvendig for å huse den in-line åttesylindret motor. Bilen var 76 inches bred og 53 inches høy. Det veide 3,531 pounds. 1972 Cutlass hadde en to-dørs kroppstype med mer avrundede fendere og utvendige komponenter enn noen av de mer vinklede biler i sin tid, gir det en luftmotstandskoeffisient på 0,4. Det var også tilgjengelig som en cabriolet, men dette alternativet ble eliminert året etter. Det konvertible alternativet ble ikke gjeninnført til 1990.

Seating

Den romslig interiør målte 5,75 kubikkmeter, som tillot en gjennomsnittlig voksen fører og passasjer god plass i forsetene. Baksetet kan også plass til to passasjerer med god arm rom, eller tre passasjerer sitter litt tettere sammen. Bilen hadde to tre punkts sikkerhetsbelter i front og tre hoftebelter i baksetet, med unntak av biler produsert for salg i Canada, der loven ikke krever bilbelte i 1972.

varianter

I tillegg til det konvertible alternativet, ble en annen variant produsert i 1972. Denne modellen inneholdt en 455 kubikk tommer motor med en fire-trinns girkasse. Dette kraftigere varianten var sjeldne - bare 77 ble produsert.