1972 Ford F-100 Specs

1972 var slutten av femte generasjon av F-100 Ford lastebiler, som var en linje av lastebiler laget fra 1953 gjennom 1986. For årene F-100 ble kjent som en enkel og pålitelig bil. F-100 var den halvt tonn modell og den mest populære av Fords lastebiler. Etter 1972 en ny design, og nye navn på modellene, introduserte neste generasjon.

pakker

Flere alternativer var tilgjengelig for F-100 eiere. Standarden seng størrelse var 6,5 fot, men en 8-fots seng var tilgjengelig i lengre akselavstand, som var 131 inches i forhold til 115 inches i kortere seng.

Inkludert opsjoner flairside eller styleside senger, samt en lastebil med bare en seng og et chassis. To eller fire-wheel-drive var tilgjengelig med noen av alternativene. Tre eller fire-trinns manuelle girkasser var tilgjengelig, så vel som en automatisk. V6 240 kubikk motor var standard, og du kan også få V8-motorer med 302, 360 eller 390 kubikk inches.

Kostnader for F-100 varierte fra $ 2550 til $ 2739. Trim pakker inkludert Custom, Ranger og Ranger XLT.

arbeids~~POS=TRUNC alternativer

Standard funksjoner var en sterk motor og kropp. Det var Twin jeg Beam suspensjon som ga en jevn ride, og lastebilen kjørte på standard G78 X 15 tommers dekk med Mag hjul og spesielle hjulkapsler.

Andre alternativer var tilgjengelig for ekstra styrke. Strømskivebremser var et alternativ over standard vanlige skivebremser.

Alternativer inkludert verktøy oppbevaringsboks, stigtrinn støtfanger, heavy duty batteri, dynamo og støt, samt kraftige fjærer. En praktisk gruppe, standard på Ranger XLT men ikke andre modeller, inkludert last lys, motor lys og hanskerom døren lys og lås.

F-100 hadde også spesielle pakker for ekstrem kulde.

Den valgfrie Cruise-O-Matic overføring tillatt helautomatisk eller helt manuell giring.

hytte~~POS=TRUNC alternativer

Fords tema var "Rides som en bil, fungerer som en lastebil." Bilen ble markedsført med ideen om at håndteringen var så glatt som en bil tur, og at det hadde mange av de samme funksjonene, som komfortable seter, radio, elektriske vinduer og servostyring. Du kan få nesten alle alternativ som var tilgjengelig for en bil på lastebil.

En AM radio var standard, men en AM / FM stereo med døren høyttalere var et alternativ.

Air condition var et alternativ. Innendørs kontroller for ytre speil var et annet alternativ, så vel som tonet glass.