1971 Chevy Nova Specs

1971 Chevy Nova Specs


I 1971 Chevrolet Nova var en uheldig offer for en kunngjøring av General Motors om at kjøretøyet ikke lenger kunne bære big-block V8-motor som den ble dyrket. I stedet for å levere tordn muskel bil ytelse, Nova relativt puttered sammen med small-block V8-motorer er regulert til en 8,5: 1 kompresjonsforhold. Heldigvis for 1971, kan du fortsatt bestille bilen med den berømte "Super Sport" eller "SS" pakke som gjorde bilen mer sporty.

Motor

1971 Chevy Nova var tilgjengelig med tre ulike motor valg fra fabrikken. Den rekkesekser var en 250-kubikk tomme power-fabrikk som produserer ca 145 hestekrefter i en toppventil konfigurasjon. Den første tilgjengelige V-8 effektanlegg hadde en forskyvning av 307-kubikk inches og produsert ca 200-hestekrefter fra fabrikken. Den kraftigste V-8 som tilbys i 1971 Chevelle var den 350 kubikk tomme liten blokk, som produserte ca 270 hestekrefter. Alle motorkonfigurasjoner brukt en 8.5: 1 kompresjonsforhold.

sendinger

Nova var tilgjengelig fra fabrikken med fem forskjellige girkasser. Den eneste automatiske alternativet var Turbo 350. 3-trinns manuell var grunnlinjen overføring tilgjengelig for Nova, mens 4-trinns manuell var tilgjengelig som en standard, bred eller close-ratio konfigurasjon.

forgassere

Nova brukt tre forskjellige forgasser alternativer for å levere en jevn drivstoff og luft blanding til motoren. Den inline-seks motor brukes en enkelt tønne Rochestor forgasseren montert på en støpejern inntak manifold. Den 307-kubikk tomme V-8 brukte en to-barrel Rochestor forgasser, mens den største V-8 - 350-kubikk tomme small-block - brukt en fire-fat Rochestor carb.

Vehicle Weight

1971 Chevrolet Nova var lettere enn de andre muskelbiler fettere. Vekten er på ca 2840-lbs, kunne Nova bruke en mindre motor og utføre head-to-head med muskelbiler 700-lbs tyngre.

hjul~~POS=TRUNC Dimensjoner

Nova brukte standard 14-tommers hjul fra fabrikken, som ble montert på dekk 7-inches bred. Hvis din bestilte en "Super-Sport" Chevy Nova i 1971, kan du utstyre bilen din med Chevrolet "Rally" hjul.