1971 Chevelle Frame Specs

Chevrolet Chevelles ble først introdusert i 1964 med et bredt spekter av valgmuligheter; fra en grunnleggende familie bil til et konvertibelt eller sports coupe. Modeller som Malibu ble allment populær, og Super Sport alternativ signalisert Chevrolet inntreden i muskel bil virksomhet på grunn av sin ytelse og styling funksjoner. Imidlertid ble nye føderale lover som ble opprettet i 1970, overbevisende bilprodusentene til å gjenoppfinne sine kjøretøy. Dominans av muskelbiler begynte å synke, og 1971 Chevelle ble født med mindre hestekrefter, men med minimale endringer i sitt utseende - med unntak for enkelt frontlys og baklys integrert i støtfangeren.

To-dørs modeller

To-dørs Chevelles inkluderer Series 33 - som var en hard-top sports coupe med en seks-sylindret motor - og eksklusive Malibu serien med sports-coupé og cabriolet alternativer. Det følger også med den nye Heavy Chevy sports coupe, med kroppen alternativer basert på Malibu, men laget med side striper, rally hjul, blackout grille og tung Chevy emblemer. Hjulet base for disse modellene var 112 inches, og totallengden var 198 inches. Den hadde en bredde på 76 inches, mens de fremre og bakre dekkbaner var 59 inches.

Fire-dørs modeller

Fire-dørs Chevelles hadde en akselavstand på 116 inches. Modeller som ble vist var den sekssylindrede Series 33 sedan, V8-drevet Series 34 sedan og viden populære Malibu serien med sedan og sports-sedan alternativer. Totalt bil lengde var 202 inches, og dens totale bredde var 76 inches. Foran og bak sporene var det samme på 59 inches.

stasjonsvogner

Bygget med ekstra innvendig plass og en bakdør for enkel bagasje tilgang, ble Chevrolet stasjonsvogner introdusert med alternativer to eller fire-dørs. I 1971 ble fire dører omtalt på modeller som Nomad, Series 34 Greenbrier, Malibu Concourse, og Malibu Concourse Estate. Som med de mindre sedan og idrett coupes, foran og bak slitebaner var 59 inches. Med den ekstra plassen til en stasjonsvogn, total lengde nådde 207 inches, total bredde var på 76 inches, og akselavstanden var 125 inches.