1971 Buick Riviera Spesifikasjoner

1971 Buick Riviera var en full størrelse personlig luksusbil. Den første Riviera var 1963 modell og er designet av General Motors til å konkurrere direkte med Ford Thunderbird. The Riviera ble fullstendig redesignet i 1971 og ble referert til av noen som "boat tail" på grunn av sin bakre styling som lignet baugen på en båt. Som i 2010, er det klubber som imøtekomme til eiere og entusiaster av "båt tail" Riviera.

karakteristiske kjennetegn

1971 Riviera har en frontgrill med vannrette streker. Støtfangeren foran er en vanlig krom affære, mangler den svarte gummistøping av de senere Rivieras. Den bakre bagasjelokk har ventilasjonsventiler, en funksjon som ikke overføres til senere modeller. 1971 Riviera hadde en mer uttalt "båt tail" i baksetet enn 1973 og nyere modeller.

alternativer

1971 Buick Riviera kom godt utstyrt, men fortsatt hadde en betydelig valglisten. Noen av de mer populære alternativene var en vinyl toppen, elektriske vinduer, elektrisk justerbare seter, stereo kassettspiller, chrome hjul, full farget glass og klimaanlegg. Noen alternativer som kan være mer sjeldent inkluderer kle opp hjulet dekker, en farget frontrute, bøtteseter og differensialsperre.

Motorer og girkasser

Standardmotoren i 1971 Riviera var 455-kubikk tomme V-8 med en fire-barrel forgasseren. Utgangen av denne motoren er 315 hestekrefter ved 4600 rpm og 455 fot-pounds av dreiemoment ved 2800 RPM. Den boring og slaglengde er 4,3125 med 3,9, og kompresjonsforholdet er 8,5: 1. En høyere produksjon 455-kubikk tomme motoren kom standard på GS-modellene og ekstrautstyr på alle andre. Den eneste tilgjengelige overførings var General Motors Turbo Hydramatic 400, en tre-trinns automatgirkasse.

Generelle spesifikasjoner

1971 Riviera er 217,4 inches i lengde, 79,9 inches bred og 54 inches høy. Bilen tips skalaene på 4.428 pounds.

GS utstyrspakke

1971 Riviera var tilgjengelig med prestasjonsorienterte pakke GS. Dette tilbudet lagt en kraftigere 455-kubikk tomme motor som produserte 330 hestekrefter, en krom luftfilterdekselet og en positiv trekkraft bakakselen. Det var også en spesiell "GS" -merket på den nedre delen av fronten fendere like nedenfor "Riviera" navneskilt.

farger

Rivieraen var tilgjengelig i syv utvendige fargetoner som også ble brukt på alle andre 1971 Buick. Disse valgene inkludert: Arctic White Cascade Blå, Willowmist Green, Verdemist Green, Platinum Mist, Sandpiper Beige og Silver Fern. Det var seks farger som var bestemt til bare Rivieraen, og disse var Pearl Beige, Deep Chestnut, kobber Mist, Sunset Mist (en medium brun), Vintage Red og Bambus Cream.