1970 Pontiac 455 Specs

1970 Pontiac 455 Specs


Som motorer fortsatte å bli større på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet, Pontiac holdt tritt med tiden ved å utvikle en kraftig 455-kubikk-tommers V-8 motor. Det ble først brukt til å drive store biler som Bonneville i 1970, men i løpet av det er livet det ble brukt til å drive sportslige biler som Trans Am. Andre GM divisjoner, som Buick og Oldsmobile, hadde også 455 motorer, men alt var annerledes. Motoren ble brukt i Pontiac gjennom 1976.

Bakgrunn

De store blokk-Pontiac motorer som for eksempel 455 ble gjort ved å justere boring og slaglengde i stedet for den totale størrelsen på motoren. Den 455 ble en lei-out 428. motorstørrelse justeringer ble foretatt på de fleste Pontiac på denne måten, slik at den ytre størrelse av en 326-kubikk tommer motor var den samme som den til 455.

motor~~POS=TRUNC Detaljer

455 V-8 var en toppventil motor med to ventiler per sylinder. Den hadde en uvanlig boring og slaglengde, størrelsen av sylinderen, og den distanse det reiser, i det slaget var et større antall enn boringen. Den boring og slaglengde var 4,15 og 4,21 inches. Dette gjorde dreiemoment, eller trekkraft, sterkere --- styrke var viktigere enn akselerasjon.

En fire-barrel forgasseren gjort en drivstoff-og-luftblandingen som ble komprimert til 10-1 før tenning, og dette legges enda mer makt.

bruk

Når innført, motoren var standard i Bonneville, som kom som en to- eller firedørs kupé; en fire-dørs sedan eller stasjonsvogn; og en to-dørs cabriolet. Bilens pris varierte fra $ 3247 til $ 4040.

Det var kjent som en sterk motor, men ikke så mye av en hot rod type motor først. Likevel, siden den gang har det blitt populært med folk som restaurerer gamle biler, og brukes som en ytelse motor i noen tilfeller.

I 1971 ble det tilbudt i Pontiac GTO i en spesiell pakke kalt "dommer". På midten av 70-tallet var tilgjengelig i alle Pontiac.