1970 Mercury Bilmodeller

1970 Mercury Bilmodeller


Fra oppstart av Mercury linje i 1930, var det ment å være "stor, stilig og moderne," ifølge Mercury hjemmeside. På 50- og 60-tallet flere Mercury modeller bidratt til etablering av "muskel bil" kultur. 1970, men tok en gasskrise og et marked som krevde økonomi. Mercury raskt lansert to kompakte modeller, og innen utgangen av tiåret redesignet en av sine biler for de nye forholdene.

capribukse

Den første av de nye modellene ble introdusert i 1971 og bygget i Tyskland gjennom 1970-tallet, selv om det hadde eksistert som en racerbil i 1960. Det traff gatene som Ford familiens første bilen med drivstoff injektorer og gikk fra 0 til 60 miles per time på 8,6 sekunder på vei til en toppfart på 124 mph. En Yahoo! gruppe entusiaster har vært å dele kjærlighet Capris siden midten av 2000, og har mer enn 1200 medlemmer som ved utgangen av 2010.

Bobcat

Sammen med økonomien stasjonen, denne lille tre-dørs ledet mønster av feline nevnte Mercury versjoner av Ford hest biler, i dette tilfellet Pinto. Dessverre, det hadde samme design feil som gjorde Pinto beryktet for eksploderende når påkjørt bakfra. Det ville være sporty, med reklame som sang "fun, fun, fun" og "priset hundrevis under" europeiske konkurrenter, ifølge en Mercury annonsering av den tiden. Den har front bøtte seter, men kom også i stasjonsvognmodeller, inkludert Ager modell med trim for å koble den tilbake til Fords klassiske woodies.

Cougar XR-7

Den første Cougar hadde vært Motor Trend Car of the Year i 1967, et eksklusivt, strukket Mustang, fører katten linje og Fords status i utviklingen av muskel-bil kultur. Deretter XR-7 utpekt et interiør trim og instrumentering pakken. Cougars fikk lengre, bredere og tyngre, og salget gikk ned som tiåret snudde. Av 1971, fortsatt vokser større, Cougar reklame flyttet fra ytelse til luksus. Musclecarclub.com historie ender på 1973, sniffing som senere modeller bare "eple [IED] Cougar navn." Nedgangen i salget bedt Ford å omstrukturere Cougar for 1977, og tilbyr XR-7 strengt som en sport coupe. Innen et år var omsetningen tilbake til rekordnivå på mer enn 213.000 enheter.