1970 Dodge Challenger Specs

1970 Dodge Challenger Specs


The Challenger navneskilt har faktisk blitt brukt til tre ulike modeller av biler. Dodge Chrysler slapp den første Challenger i 1970 og fortsatte å gjøre dem til 1974. I 1978 Mitsubishi gjenopplivet navnet for en linje av Galant Lambda coupes. Dodge tok Challenger tilbake i 2008 og har fortsatt å lage en retro-stil Challenger som 2010. 1970 Challenger er originalen, en ponni bil basert på Chrysler e kropp ment å konkurrere med Chevy Camaro, Plymouth Barracuda og Ford Mustang.

Kropp

Chrysler e kropp ble brukt for to bakhjulsdrevne biler: 1970 gjennom 1974 Challenger og Plymouth Barracuda. Dodge likte å frigi sine biler med et stort antall modeller i løpet av denne tiden, og Challenger var intet unntak. I 1970, alle Challengers var to dører, men du kan kjøpe din som en standard hard top, en standard konvertible, IPS-modellen hard top, R / T hard top og cabriolet, R / T SE hard top, den ekstra sporty T / A hard topp og Challenger nestleder. Den grunnleggende kroppsform forble det samme, men med en lengde på 191,5 inches, en høyde på 51 inches og en bredde på 76,5 inches. En innfelt grille ble plassert bak doble frontlykter, mens de bakre lysene var en hel enhet. Standarden panseret var flat med en støpt topp kjører ned midt, men R / T hadde et strøm bule hette og T / A kom med en stor luftinntak. T / A også skilte seg i at det hadde en glassfiber hette, 15-tommers hjul og en hekkspoiler, mens nestleder, en rimeligere modell, hadde rimeligere seter i bare to farger og faste kvartal vinduer bak.

motorer

1970 Dodge Challenger base motoren var en 225-kubikk tomme seks-sylindret motor med tre-trinns manuell girkasse. Du kan også kjøpe den valgfrie 274 hestekrefter, 340-kubikk tomme V8 eller en 383-kubikk tomme V8. R / T kom standard med mer prestasjonsdrevet 383-kubikk tomme V8 med 335 hestekrefter. Den 440-kubikk tomme Magnum, med 375 hestekrefter og 440-kubikk tomme Six Pack, med 390 hestekrefter, var også alternativer, samt 426-kubikk tomme Hemi, som hadde en hydraulisk kamaksel. Vise ble tilbudt med ditt valg av enten en 198-kubikk tomme seks-sylindret motor eller en 318-kubikk tomme V8.

alternativer

Det var en rekke alternativer tilgjengelig for Challenger, avhengig av hvilken modell du hadde. Vise hadde enten hvit eller svart vinyl bøtte seter. Special Edition - SE - Challengers kom med en overhead-konsoll i interiøret, en vinyl tak og mindre vinduer bak, med valgfri stoff / vinyl bøtte seter. En Shaker panseret var et alternativ for biler med 426 Hemi og 440 Six Pack motorer, malt svart, rød, sølv eller blå. R / Ts kom utstyrt med to hette scoops og hver side striper eller humlen wraparound striper. T / A ble skilles fra de andre ved sin foran og bak spoilere, sjalusi på bakruten og 15-tommers hjul.