1970 Chevelle bakre støtfanger Installasjonsveiledning

Biler fra 1970-tallet hadde mye krom. Kanskje det er krom som gir muskelbiler deres utholdenhet. 1970 Chevelle er en muskel bil med masse krom, inkludert tunge krom støtfangere. Kostnaden for en '70 Chevelle begynte rundt $ 2900 dollar. I dag enkelte '70 Chevelles selge i $ 100 000 dollar rekkevidde eller mer på klassisk bil auksjoner. Holde bilen originalt er viktig å bevare sin verdi. Installere en ny støtfanger på Chevelle krever bare litt tålmodighet og mye oppmerksomhet på detaljer. Hold støtfanger gap symmetrisk og innenfor toleransen av dagen.

Bruksanvisning

Fjerne gamle bakre støtfanger på en 1970 Chevelle

1 Spray gjengene på alle støtfanger boltene som monteres Y-braketten til rammen samt krom støtfanger bolter. la penetrerende olje for å stille i noen minutter for å trenge gjennom rust eller korrosjon.

2 Løsne og fjern skruene på de to Y-braketter, en på hver side, som fester braketten til den bakre rammeseksjon.

3 Spre et bevegelig teppe på bakken under støtfangeren og lirke støtfanger brak utenfor bakre rammeseksjon. En hammer kan brukes banke parentes gratis av bilens ramme.

4 Fjern krom støtfanger boltene fra selve støtfangeren som fester Y-braketten til støtfanger. Hold press på hodet av krom bolter for å holde dem på plass i det firkantede hullet mens du løsner. Rengjør og male Y-brakettene etter behov.

Installere en bakre støtfanger på en 1970 Chevelle

5 Bolt rammens Y-braketten til støtfangeren som skal installeres, og sørg for å sitte og holde de runde ledet krom bolter i det firkantede hullet i støtfangeren når innstramming.

6 Plasser to jack står bak Chevelle bakre ramme, sette bukker på en høyde omtrent åtte inches under høyden på bakrammen. Dekk toppen av bukker med en butikk fille, sikre fille med en gummistrikk hvis nødvendig. Med hjelp, satt støtfangeren som skal installeres på toppen av jack stands.

7 Skyv støtfanger fremover jevnt og veilede Y-brakettene på den bakre rammeseksjon. Bukker bør være lav nok til at Y-brak må være rettet litt opp. Stille opp den lengst bolten i Y-braketter, fra støtfangeren, med den respektive ramme hullet i rammen på begge sider. Å bruke en dor for å justere hullet og sette inn en bolt i hullet og starte en mutter på bolten.

8 Hengsstøtfangeren opp til de andre Y-braketten bolter er på linje med rammen på begge sider. Bruk en punch for å sentrere hull og sette inn en bolt og starte en mutter på boltene.

9 Stram rammeboltene litt slik støtfangeren kan flyttes i justeringshullene. Juster støtfanger med de bakre kvart paneler jevnt på begge sider og bak trunk området. Bruk en hammer for å banke berømmelse mounts eller en gummihammer for å trykke på støtfangeren på plass, etter behov.

10 Stram alle støtfanger boltene stramt, husk at denne bilen bruker en støtfanger jack og løfter bilen ved hjelp av støtfangeren. Inspiser støtfanger plassering i referanse med de bakre kvart paneler og bakre trunk området for å være sikker på at støtfangeren ikke beveger seg under stramming prosessen. Dersom støtfangeren fikk flytte løsne boltene og gjenta pkt to trinn 5.

Hint

  • La støtfanger faller ned på teppet, men holde seg unna det når banke den fri for rammen.
  • Sørg for å koble lisens plate lys før du tar støtfangeren.
  • Noen støtfanger bolter kan kreve en fastnøkkel til å fjerne fordi det er begrenset plass å bruke en skralle.
  • Bruk alltid vernebriller ved arbeid på eller rundt og bil.
  • Den Chevelle bakre støtfanger er tung, tillater ikke støtfanger ramme alle deler av kroppen din.