1969 Yenko Camaro Ytelsesinformasjon

1969 Yenko Camaro Ytelsesinformasjon


I 1969 bilforhandleren Don Yenko tilpasset Chevrolet Camaros hjelp av en kombinasjon av spesielle fabrikken bestillinger og forhandler forbedringer for å skape den ettertraktede 1969 Yenko Camaro. Disse ble også kjent som en Yenko Sports Car (syc). Sporting en imponerende motor, ytelse oppgraderinger, og et tilpasset utseende, disse Camaros tilbudt en racecar føler for allmennheten. Den forbløffende høy ytelse til en Yenko kunne tilskrives sin distinkte modifikasjoner.

prestasjons~~POS=TRUNC

Den fabrikkinstallerte 427 kubikk tomme V-8 var fabrikken vurdert til 425 hk ved 5600 RPM. Moment evner var en imponerende 460ft. lbs. ved 4000 rpm. Med denne store blokken L-72 V-8, kan det Yenko Camaro kjøre kvart mile spor i 13,5 sekunder på 102 mph. Dette var en fullstendig to sekunder raskere enn den kjøttfulle 302 V-8 installert i en 1969 Z / 28 Camaro, en svimlende fordel av racing standarder.

motor~~POS=TRUNC

1969 Yenko Camaro Ytelsesinformasjon

En muskel bilmotoren

Den 427 kubikk tomme 8-sylindret motor, også kjent som L-72 motor, ble montert direkte på fabrikken. Støpejernsblokk kan produsere opp til 450 hk ved 5000 rpm. Den spesielle produksjonen var 64,31 BPH per liter. En fire-fat 800 cfm Holley forgasser matet motoren. Kraften til vekt-forholdet var 324,91 hk per tonn. Luftinntak og kjøling ble økt med cowl panseret og den kraftige firekjerners radiator.

Overføring

Mens de fleste Yenko Camaros har en manuell girkasse, var det noen laget med automatikk. Yenkos med den høyeste ytelsen var de med manuelle girkasser fordi så mye strøm som er tapt med automatgir. Den Muncie M22 manuell 4-trinns girkasse omtalt raske skiftende evner. Den høye girutveksling overført mye makt med hver giring.

Suspensjon

Økt prestasjons kreves andre aspekter av bilen for å bli utvidet til en heavy-duty-versjon. Standarden bakakselen ble erstattet med en 12-bolt boliger og en differensialsperre. Bakbremsene var lager trommelbremser, men Chevrolet nødvendig bremsene foran å bli oppgradert til makt skivebremser for økt bremsekraft. Spesielle fjærer og støtdempere ble lagt sammen med en 13/16-tommer foran stabilisator skaft.

Bakgrunn

Som en racer, Don Yenko forstått alle de kvalitetene som trengs for å konvertere en bil fra en cruiser til en racer. Han erkjente at ytterligere endringer var nødvendig utover bare en større motor. Med denne racing bakgrunn var han i stand til å plassere bestemt Central Office produksjonsordre for å oppnå de resultatene han ønsket. Han fullførte forbedringene med tilpasset maling og trim for å lage en bil uten sidestykke på gata eller i utstillingslokalet.