1969 Mustang Fakta

1969 Mustang Fakta


1969 var et revolusjonerende år for Mustang --- det var det året da mange radikale styling endringer ble gjort. Det var også en rekke modeller som ble produsert; 1969-modellen var og fremdeles er en av de mest populære utgavene av Mustangs, spesielt blant samlere.

5 modelltyper

Fra 1969 modellen av Mustang, var det fem forskjellige typer produsert, inkludert en ny Mustang cabriolet, Mustang Mach I, en luksus versjon --- med en storslått hardtop, Mustang SportsRoof og Mustang Hardtop --- originalen. Flere strukturelle endringer ble gjort mellom 1968 og 1969 enn noen gang før i historien av kjøretøyet.

styling

1969 Mustang front-end var utstyrt med fire lykter. En ny sort plast deksel ble brukt for montering; nye indre lysene ble plassert på 1969-utgaven; og bilen logoen ble flyttet fra forrige utgave og plassert mellom de nye indre lys. En ny Valance panel ble brukt til å tillate frisk luft inn i motorrommet. En standardfunksjon --- som designere skulle fjerne fra 1969 Mustang, men som de endte opp med å holde --- var den konkave skulptur side av bilen, gir det en stiv utseende.

Kroppslengde

Lengden på 1969 modellen var 4 inches lengre enn de tidligere modeller, og dermed gjøre den totale lengde av bilen 187,4 inches. Selv om en uvanlig endring for de fleste biler, ble den lille endringen i lengde innarbeidet for å tillate motoren modifikasjoner, i tillegg til styling endringer.

Interiør

Interiøret i bilen også endret seg fullstendig sammenlignet med tidligere modeller. En "cockpit" effekten kan sees som dukket opp på grunn dele instrumentpanelet til fører og passasjer deler, snarere enn å ha en standard panel for begge. Den nye instrumentpanelet besto av fire gage pods: to store i størrelse og sentrert bak førersiden og to små i størrelse på passasjersiden. Eiere kan velge mellom to interiør grupper: "interiør" og "deluxe interiør"; den største forskjellen mellom de to innvendige gruppene var tre kornet, vinyl applikasjon på dashbordet.

Motor

Som det gjorde med den forrige 1968 modell, Ford nok en gang oppgradert 1969 modell motor. Ford ikke lenger brukes de 302 fire-fat motorer i 1969, men utstyrt biler med to-og fire fat versjoner av 351, en ny small-block V8-motor, i stand til å produsere mer enn 300 hestekrefter.

GT Utstyr versjon

1969 så slutten av GT utstyrsversjon. Ford ble mer interessert i å selge pakket biler, slik som Mach 1 og Grande --- Mustangs som inneholdt funksjonene som tilbys av GT alternativet gruppen. GT Mustangs fra den tiden er sjeldne og er høyt verdsatt av samlere.