1969 Camaro Pro Gate Prosjekt

1969 Camaro Pro Street er en svært endret høy ytelse drag bil som kan svinge opp til 865 hestekrefter. Eiere enten rase Pro Street eller presentere dem på egendefinerte bil viser. Noen Camaro Pro Gatene er lovlig for daglig kjøring, bilen viser eller cruising, men mange ikke har originale fabrikkdeler. Camaro Pro Gate kropper er glassfiber og rammene er skreddersydd for å redusere vekten. I 2011, de selger oppover på opp til $ 75.000.

Alt om makt

Den viktigste grunnen til å eie en 1969 Camaro Pro Street er å rase i en rett linje ned en dra bånd. Eiere bør vurdere en ytelse motor butikk som spesialiserer seg på alkohol-fueled big-block motorer. For eksempel, en Alan Johnson Resultater Engineering 526-kubikk-tommers big-block motor syssels Pro Mod-godkjent teknologi for kvart mile National Hot Rod Association (NHRA) eller åttende mil amerikanske Drag Racing League racing. Topplokk og stenger er billet aluminium. Det kan svinge 2400 hestekrefter. En annen, mer beskjedne, versjonen er en standard Chevy 427-kubikk-tommers V-8 lei til en 496 for å generere 865 hestekrefter. Den har en stål sveiv, 10,5-til-en pro stempler og en 750 eller 850 dobbel pumper Holley forgasser. En litt lei 427 kan skru opp til 600 hestekrefter ved hjelp av bilder av lystgass drivstoff.

Power Delivery

Vanligvis Camaro Pro Streets bruke tre-trinns girkasser med momentomformer for å erstatte clutchen. General Motors 'Turbo 350 automatisk er også vanlig. Den bakre ende er fabrikert for å håndtere stress i motoren, med en bakre utvekslingsforhold fra 4,56 til 1 og en full-flytende 35- eller 40-spline-aksel.

chassis

Stock Camaro rammer og fjæringssystemer er ikke uvanlig i Pro Street-syklistene, men en Pro Mod ramme med doble rammebjelker reduserer bilens vekt. Et alternativ er krom moly runde rør fire-link ramme pakke med spiral dekker.

Stopping Power

Stoppe en Camaro Pro Street er like viktig som å flytte en på 215 mph. Builders kan installere skivebremser med polerte calipers i front. Giant Ford trommelbremser er helt bruk i baksetet. Twin fallskjermer kan bremse bilen ned til den når avkjøring veien på stripe. Camaro bør gå videre 17- eller 18,5-tommers Hoosier slicks, med kanskje 16-tommers Center convo Pro hjul.

Kropp og interiør

Entusiaster som ønsker at deres Camaro Pro Street for sporet bør glemme fabrikken Camaro kroppen og bruke en alt-karosseri i karbonfiber for å holde vekten av, men bruker en fire-tommers stål cowl hood å imøtekomme luftinntak. Holde bilen stabil med en hekkspoiler. Inne bør være en 10-punkts veltebur og en bare-bones satt av målere for å holde ting enkelt hvis racing er spillet, eller skinnseter hvis bilen er mer for show og gategodkjente cruising. En aksje 1969 Camaro dashbordet fungerer også sjåføren godt hvis Pro Street er et show bil.