1968 Buick GS California Specs

Gran Sport trim startet som en forestilling alternativ for 1965 Buick Skylark. Som muskel-bil kriger varmes opp, biler som var billig, rask og pålitelig ble den rekkefølgen av dagen. For å møte denne etterspørselen, introduserte Buick en limited-edition versjon av Buick Skylark GS i midten av 1967 kalt "California". Den ble markedsført utelukkende for Golden State beboere med en salgs motto i tradisjonen til den minimalistiske muskel-bil mentalitet: ". Høy ytelse og Buick kvalitet på økonomi-bil pris"

Standardutstyr

The California GS var ment å fange opp ungdom markedet. Som sådan, var det konkurransedyktig priset til $ 3273,68. Det inneholdt en 350-kubikk-tommers V-8 med en fire-fat, Rochester Quadrajet 4GC forgasseren. Den hadde et kompresjonsforhold på 10,25-til-en og ble vurdert på 280 hestekrefter og 375 fot-pounds av dreiemoment. Kjøring bakhjulene var en Super Turbine to-trinns automatgirkasse og 3,23 bakakselen gir. The California inkluderte en rekke tilleggsprogrammer også, inkludert en GS hette og faux kuler, deluxe ratt, tilpasset California GS ornamenter, og Buick "Ride og håndtering Performance Package". Alle Californias kom utstyrt med en front benk fra fabrikken.

Ytelse og drivstofføkonomi

1968 Buick GS California utgaven ble markedsført som en kostnadseffektiv kjøretøy med appell av et budsjett-priset familie sportsbil. Som et resultat ble ytelsen noe mangelfull i forhold til noen samtidige. The small-block motor og motorvei cruising tannhjul tilbudt moderat ytelse med en toppfart på 122 mph. Det var i stand til å kjøre kvart mile på 16,9 sekunder, og kunne gjøre en 0-til-60 sprint i 8,9 sekunder. Drivstofforbruket ble vurdert til 15 mpg på motorveien.

detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner

Buick California holdt en samlet lengde på 200,7 inches. Bredden var 75,5 inches og høyde var 53,5 inches. Det er akselavstanden var 112 inches, og foran og bak sporene var begge 59 inches. Dens egenvekt var 3,410 pounds og drivstoff kapasiteten var 20,1 liter.

Produksjons Tall og collectibility

Buick bygget 4,831 GS California modeller for 1968. På grunn av denne lave produksjonsvolum og bilens minimalistiske muskel-bil status, har GS California modellene vært populære og inndrives. Men de er ofte overskygget av Buick GS400 og GSX, som var både høyere resultater, mer dyktige muskelbiler med større motorer. Retail verdi for 1968 Buick GS California avhenger av bilens tilstand. NADA tilbyr et utvalg av $ 4152 på den lave enden og $ 11 495 på den høye enden.