1967 Pontiac GTO Vs. 2009 Pontiac G8 GT

Pontiac rykte for å bygge ytelse biler mest merkbart begynte med fødselen av GTO. Muskel bilentusiaster ofte vurdere 1967 Pontiac GTO bestefar til alle muskelbiler. Førti år senere, Pontiac reinkarnert legenden ved å innføre G8 GT sedan.

GTO History

John DeLorean, av de berømte Delorean sportsbiler, kjørte utviklingen av GTO starten i 1964. Ifølge ConceptCarz, "Pontiac tilbudt en kombinasjon av 389 kubikk-tommers motorene i sin mellomstore Tempest linje og kalte det en GTO." The GTO pakke også omtalt en rekke ytelse og kosmetiske oppgraderinger. Pontiac GTO var ikke den første muskel bil, men det var den første mellomstore bilen for å få en V8, som gir bedre hastighet og ytelse enn større biler.

Delorean hadde tatt GTO navn fra Ferrari 250 GTO. Som Edmunds forklarer, "De tre oppskrytte bokstavene sto for" Gran Turismo omologato ", som kan oversettes til« Grand Touring homologering ", som indikerer en evne til å rase i flere konkurranser.

G8 History

Etter år med produksjon av front-wheel-drive biler, General Motors brakt tilbake en bak-wheel-drive sportsbil i 2007 Pontiac G8 GT. Den stramme rettet design bølgete med glatte kurver langs kroppen, avsløre at muskelen bøyes under overflaten. Front End og hette vents foreslo arvelighet til den legendariske '67 GTO.

kropps~~POS=TRUNC Styles

Både 1967 GTO og G8 GT kroppen design 2009 varierte lite fra de foregående årene. G8 forble en firedørs sedan. GTO igjen delt kroppen stiler av Tempest og LeMans og var bare tilgjengelig i to-dørs modeller med valg av coupe, hardtop eller cabriolet. De eneste merkbare endringer i GTO var en ny maske grille og to sett med fire baklykter i en signatur ordning. Old Ride bemerker også at "tvilling pin striper langs øvre Beltline og kroppsside aksent listverk ble noe revidert."

ConceptCarz nettsteder som "1967 GTO anses av mange GTO entusiaster til å være" best-looking "og mest attraktive av alle GTOs."

Motor og ytelse

The 2009 Pontiac G8 GT ble tilbudt med bare 6,0-liters V8-motor med 361 hestekrefter med motoren snu 5.300 omdreininger per minutt. Pontiac ga forbrukerne fire varianter av kraft på 400-kubikk-tommers V8 for 1967 GTO. Alternativer inkluderte Ram Air gir opp til 360 hk, eller hestekrefter som er endelig levert til hjulene og 5100 rpm.

En stor endring for the1967 Pontiac GTO påvirket kraftpotensialet. ConceptCarz forklarer at "en GM bedrifts bredt mandat forbudt multi-forgasser motorer, bortsett fra Corvette, så Tri-Power var ikke lenger tilgjengelig." Nettstedet siterer videre at et tap av makt ble avverget av kjedelig ut 389 til 400 -cubic-tommers motor. Salget ble hjulpet ved å legge Rally II hjul og en ny tre-trinns automatgirkasse og en '67 GTO hovedrollen som den monkeemobile på TV-show "The Monkees."

Power Down

Ifølge Pontiac nettsted, G8 ikke lenger i produksjon, som General Motors setter Pontiac merkevare for å beite. I en artikkel april 2009 om GMs restruktureringsplaner, CNN Money minnes Pontiac som GMs "spenning divisjon" og bemerker at "ideen om Pontiac som en forestilling merket ble befestet i 1964 med etableringen av Pontiac Tempest LeMans GTO. At bilen raskt utviklet seg til, rett og slett, GTO og er ofte kreditert med å skape en ny klasse av amerikansk bil, muskel bil. "