1966 Pontiac Lemans Fabrikk alternativer

1966 Pontiac Lemans Fabrikk alternativer


Pontiac LeMans var toppen av linjen versjonen av Tempest, og navnet ble brukt på mellomstore biler også før det ble avviklet og erstattet av Bonneville i 1982. Basen bilen kom med noen statister, men det var flere alternativer tilgjengelig. GTO var en tilgjengelig pakke på LeMans før 1966, da GTO ble sin egen modell. På dette punktet, en ekstra sportspakke var valgfritt for LeMans.

sports~~POS=TRUNC

Når GTO hadde blitt en modell for seg selv, ble LeMans igjen uten en sportsbil versjon. For å fylle tomrommet GM tilbudt en Sprint-pakke som et alternativ, som tilbød noen makt og pep til mindre versjon av LeMans og Tempest modeller.

The Spring pakke lagt til en fire-forgasser til 230 kubikk-tommers V-6 som var standard på LeMans. Den hadde en høyere kompresjon og en cam tuned for ytelse. Pakken hadde også en tre-trinns Hurst floor shifter for en overføring. Det hadde også spesielle ytelsessportsunderstell og racing striper på sidene.

Den normale motoren i LeMans var den sekssylindrede 230 som produserte 165 hestekrefter og 216 fot-pounds av dreiemoment. Den hadde en boring og slaglengde på 3,87 og 3,25 inches, henholdsvis, og et kompresjonsforhold av 9-til-1. Motoren ble mye kraftigere når fire-barrel forgasseren ble lagt.

motorer

To V-8 motorer var tilgjengelig som alternativer på LeMans, som ikke var en del av Sprint pakken.

Den 326 kubikk-tommers V-8 var den mest populære motoren for LeMans. Den hadde en to-barrel forgasseren og produserte 250 hestekrefter - betydelig makt for bil som veide litt mer enn 3100 lbs.

Et annet kraftig valg fra fabrikken var en High Output V-8. Det var fortsatt en 326 kubikk-tommers plante, men den klarte 285 hestekrefter. Denne motoren fikk sin ekstra kraft med en fire-barrel forgasseren, høyere kompresjon, høy ytelse cam og doble eksosrør.

De to V-8 motorer var valg i både LeMans og Tempest, og gjort både i høy ytelse biler. LeMans var et navn knyttet til både kompakt, som Tempest og mellomstore biler flere som GTO.

alternativer

Den LeMans var pent innredet med teppe og komfortable seter som standard utstyr. I tillegg til V-8 motorer, kan du få en to-trinns automatgirkasse for å erstatte standard tre-trinns manuell.

Elektriske vinduer, strøm bremser, servostyring og elektrisk justerbare seter var også tilgjengelig. En uttrekkbar antenne var valgfritt, som var en radio og en kassettspiller. Air condition kan legges til. Oppvarming var standard.

Det er 15 farger oppført som alternativer for LeMans, inkludert burgunder, blå kull, rev turkis, Montero rød og levende lys krem. To-tone farger var også tilgjengelig.

Den LeMans var tilgjengelig som en firedørs hardtop sedan, hardtop to-dørs coupé, sport par og cabriolet. Prisene varierte fra $ 2400 til $ 2800 i 1966. hardtop coupe var den mest populære med 78 109 solgte.