1965 Mustang Alignment Spesifikasjoner

1965 modell-året var Mustang første hele året med produksjon. 1965 Mustang var tilgjengelig med bare en seks-sylindret motor og tre varianter av en åttesylindret motor. Mustang forhjulsoppheng inneholdt en rekke komponenter som kan justeres for å endre plasseringen av forhjulene, dvs. justering. Selv om komponentene er ganske enkelt å få tilgang når forhjulene er fjernet, bilen kan ikke være riktig justert uten fabrikkspesifikasjonene.

Caster

Hvis Mustang er utstyrt med en seks-sylindret motor, er den caster innen 0 til 2 grader. En caster vinkelen en er optimal. Hvis bilen er utstyrt med en åttesylindret motor, er caster innen -1 og +1 grader. En trinse vinkelen 0 er optimal.

Camber

Cambervinkelen er den samme, uavhengig av type motor. Camber er mellom -1/4 og + 1-1 / 4 grader. Den optimale camber vinkel er +1/2 grader.

Toe-in

Tå-i spesifikasjonen er den samme, uavhengig av type motor. Den toe-in på en 1965 Mustang er 7/32 av en tomme.

Toe-out

Hvis Mustang er utstyrt med en sekssylindret motor, toe-out på det ytre hjulet er 19-1 / 8 grader hvis utstyrt med manuell styring og 20-1 / 8 grader hvis utstyrt med servostyring. Hvis Mustang er utstyrt med en åttesylindret motor, toe-out på det ytre hjulet er 18-7 / 8 grader. Tå-ut ved den indre hjul er den samme, uavhengig av motortype, ved 20 grader.