1965 F-100 Alignment Spesifikasjoner

Ford solgte 1965 F-100 pickup lastebil med både 6,5-fot og 8-fots pickup senger, enten som en Flareside (med fendere utstående på baksiden) eller Styleside (med rette sider). Kunder kan også kjøpe lastebil med en plattform eller stake seng eller som et chassis og førerhus bare. Dagens F-100-eiere kan samordne sine lastebiler ved å justere camber, caster og toe innstillinger.

F-100 Generelle spesifikasjoner

1965 modell år var den første som har Fords Twin I-Beam fjæring foran. Dette uavhengig fjæring omfatter spiralfjærer, betydelig bedre turen over den forrige utgaven av F-100. En Haltenberger styring linkage ble også innført i dette året. I motorrommet, Ford installert en inline sekssylindrede fortrenge enten 240 eller 300 kubikk inches eller en 352-kubikk-tommers V-8.

Camber

Camber er vinkelen av avvik fra den vertikale av forhjulene når sett forfra. Når hjulene vippe utover på toppen, er camber positiv; når de vipper innover, er camber negativ. Sett F-100 er camber til +5/8 grad (pluss eller minus 3/8 grad). Camber bør justeres ved å bøye akselen ved hjelp av et egnet verktøy.

Caster

Trinsen avvik fra loddrett på styreakse når hjulet sett fra siden. Hvis aksen vipper bakover over hjulet, er trinse positiv; hvis den vipper den andre retningen, er trinse negativ. Sett F-100 er caster til +5 grader. Caster justeres ved å vri akselen, utenom der den festes til radius arm. For å øke, vri bakover på toppen; å redusere, vri fremover.


I hvilken grad et hjul punkter innover, i stedet for rett frem, er dens tå i, målt i inches på forsiden av dekket. 1965 Ford F-100 skal ha en tå i over 1/8 tommer. For å justere tå, løsne klemmer, slå deretter justere ermet eller justerbar slutten av høyre og venstre tie stenger like og i motsatt retning for å holde rattet sentrert. For å forhindre binding, holder den flate av trekkstang ende parallelt med maskinerte overflate av styrestangenden.