1965 Cadillac Disc Brake konverteringer

I 1965 Cadillac produsert Calais, DeVille, Eldorado og Fleetwood. Disse ikoniske amerikanske biler er gode kandidater til "restomod" trend, tiden populære blant bilentusiaster. En restomod er en restaurering hvor gamle biler, i tillegg til kosmetisk restaurering, får moderne oppgraderinger for bedre ytelse og sikkerhet. Sixties 'Cadillacs var kjent som premium biler, men de var tunge og ikke slå eller stoppe spesielt godt. Utstyrt med moderne skivebremser og fjæringskomponenter, en '65 Fleetwood, for eksempel, kan bli gjort for å ha en relativt moderne tur, mens du ser akkurat det samme.

Stock Trommelbremser

I 1965, Cadillacs brukte trommelbremser på alle fire hjul. Mens de var servobremser, de bare forsterket trykket sjåføren utøves. Trommelbremser er tyngre og mindre effektiv enn skivebremser. De bruker en stor ståltrommel som festes til hjulnavet. Buet bremseklosser trykk utover mot trommelen sylinder for å skape friksjon som bremser bilen. Mens de originale bremsene kan forbedres ved hjelp av moderne bremseklosser, i stand til større friksjon, vil forbedringen ikke sammenligne med å oppgradere til skivebremser.

Drum til Disc konverteringer

Mens skivebremser også bruke friksjon til å stoppe bilen, de er et mye bedre design. I stedet for å tilføre trykk og friksjon til den ene side av en rotasjonsflate, skivebremser klemme på begge sider av en roterende skive, som skaper mer friksjon. Klem mekanisme som kalles en "caliper" er enkel å oppgradere også. Calipers har varierende antall stempler i varierende størrelser. Dette gir deg muligheten til å kjøpe høy ytelse calipers eller grunnleggende målepunktene.

konverterings~~POS=TRUNC

En rekke produsenter og distributører har skivebrems konvertering kits som vil erstatte trommelbremser i '65 Cadillac linje. Det er mulig å konvertere bremsene foran bare - som gir det meste av bremsekraft - eller konvertere både foran og bak bremser på plater. Noen kits er mer omfattende enn andre. Installasjonen krever mekanisk kompetanse. Ombyggingssett distributører inkluderer: Cadillac King Caddy pappa og Summit Racing.

GM konverteringer

General Motors, skaperen av Cadillac, delte mange deler hele sitt utvalg av biler. Deretter kan konverteringer som jobber på en GM bil fungerer også på en gammel Cadillac, hvis hjulenhetene er de samme.