1964 Chevrolet Cheetah Specs

1964 Chevrolet Cheetah er designet av Bill Thomas å konkurrere med andre racing biler konstruert Carroll Shelby, som jobbet for Ford, i henhold til den ultimate bilen siden. The Cheetah ble produsert i et begrenset antall år før en brann i Bill Thomas 'liten fabrikk fikk ham til å stanse prosjektet for godt i 1965.

ytelses~~POS=TRUNC

1964 Cheetah bruker en 383-kubikk-tommers, 6,3-liter frontmontert V8-motor plassert på 90 grader med toppventil design. Motoren er bygget med støpejernsblokk og hodet og har 16 totalt ventiler med to ventiler per sylinder. Bremse hestekrefter måler 470-475 med en maksimal dreiemoment på 435 fot-pounds. Ifølge den ultimate bilen Page nettsted, er Cheetah motor påfyllingsrør et proprietært innsprøytningssystem skapt av motor designer, Bill Thomas.

Bremser og Transmission

The Cheetah er utstyrt med fire trommelbremser. Bilens girkasse er en bakhjulsdrift system med fire skiftende manuelt gir. Ifølge Ultimate Car Page hjemmeside, ble Cheetah designer Bill Thomas tvunget til å bruke trommelbremser på bilen fordi han ble begrenset til å bruke bare deler som også ble brukt på 1963 til 1964 Chevrolet Corvette.

Ramme og oppheng

1964 Cheetah chassis er en plassrammetype som består av glassfiber og stål. The Cheetah kropp er bygget i aluminium. Foran og bak suspensjoner for Cheetah er uavhengige wishbones med spiralfjærer. Bilens veltebur er plassert direkte over bakhjulsoppheng, noe som betyr at sjåføren driver bilen egentlig sitter på bilens bakre dekk. Akselavstand for kjøretøytiltak bare 90 tommer.