1962 Chevy Nova Specs

Introdusert i 1962, Nova var Chevrolet respons på den rivaliserende Ford Falcon. Bytte Chevy Corvair, Nova var den eksklusive modellen av Chevy II linje med biler. Til tross for Nova er Chevrolet mest populære bilen til 1968, det var ikke i stand til å overgå Falcon i salg i 1962.

kropps~~POS=TRUNC typer~~POS=HEADCOMP

Den første modellen av Nova ble solgt som Chevy II linje. Det var fem forskjellige kroppstyper utgitt i 1962, alle designet for å appellere til ulike målgrupper demografi. For familier, var det fire-dørs sedan, priset til $ 2236. En annen familie bil som er designet for bilturer var Nova fire-dørs stasjonsvogn. Dette var den dyreste modellen tilgjengelig på det tidspunktet.

Det var tre andre kroppstyper tilgjengelig for 1962 Nova modell. De to-dørs sedan var den billigste modellen på $ 2118. De to sporty modeller for året var det to-dørs sportsbil og to-dørs cabriolet. Den konvertible var den dyreste av de to-dørs modeller på $ 2475, mens sportsbil ble priset til $ 2261.

chassis

Chassiset for Chevy Nova var basert på Chevy II kroppen. Det inneholdt et akselavstand på 110 inches, en samlet lengde på 183 inches og en bredde på 69,9 inches. Fronten slitebanen var 56,8 inches mens den bakre var 56,3 inches.

Motor

Standardmotoren på 1962 Nova var en seks-sylindret motor med 120 hestekrefter og 177 dreiemoment. Det kan gå null til seksti mph på 13 sekunder. En åtte-sylindret alternativet var også tilgjengelig, men ikke selger godt på grunn av det å være en forhandler alternativ som legges 75 prosent av prisen på kjøretøyet. Det var to typer sendinger tilgjengelig, det powerglide og de tre-trinns manuell.

alternativer

1962 Chevy Nova hadde en rekke alternativer, inkludert air-condition, trykknapp radio og antenne, driver-side setebelter og foran hoftebelter. Den stasjonsvogn holdt en delt baksetet mens forsetene på Nova var bøtte seter.

Maling alternativer

Mange maling var tilgjengelig for Nova. Disse maling kodene brukes standard General Motors alternativer. De inkluderte Roman rød, tuxedo black, røyskatt hvit, skumring blå og surfe grønt. Det var flere interiørfargealternativer også. Disse ble laget for å utfylle utvendig farge.