1962 Buick Special History

Med slumping salg, mange mekaniske problemer og en truende lavkonjunktur, General Motors mothballed sin Buick Special etter 1958 og gikk inn i en intens utformingsmodus. De re-utviklet Specials som dukket opp i '61 og '62 var populære selgere og nyskapende biler som bidro til å sette GM salget tilbake på sporet.

22 År med Buick Specials

Buick Special var en General Motors modell som ble produsert frem til 1958 og deretter avbrutt på grunn av fallende salg og en lavkonjunktur. Starten i 1936, spesielt var full størrelse og stilig bil som fulgte med forseggjort krom, en lang front panseret og en komfortabel, romslig interiør. Denne bilen solgt veldig bra og var veiledende av Art Deco-perioden av bildesign.

A New Look

Buick Special som vendte tilbake tre år senere var en mer elegant, mer kompakt bil som kom i flere karosserivarianter, inkludert en populær konvertible versjon og en stasjonsvogn. Sammen med en ny motor, Special hadde en uni-body konstruksjon og et forbedret Dynaflow overføring, pluss en servostyring alternativ. På den tiden, General Motors også tilbudt Buick Skylark, en tilsvarende stil kjøretøy, som solgte nesten like bra som Special.

Motoren

1962 Buick Special var "Motor Trend" magasinet "Car of the Year". Dette skillet var delvis på grunn av den nyutviklede, 190-kubikk-tommers V-6 motor, som var tilgjengelig sammen med 215-kubikk-tommers V-8. V-8 hadde en mulighet til en to- eller fire fat forgasseren. Når montert med en fire-fat carb, jo større V-8 leverte 190 hk som er laget for en kraftig tur.