1954 Chevy Belair Spesifikasjoner

1954 Chevy Belair Spesifikasjoner


Chevrolet Bel Air kom på scenen som en av GMs kronjuvelene, spesielt 1954-versjonen som ble lansert som en 1955 modell. Den '54 Bel Air hadde elegante og dristige funksjoner, for eksempel en buet frontrute, hette frontlykter, bakhjuls fender skjørt og fremtredende halefinnene. På den tiden, design har out-stylet konkurransen. Regnes som en klassisk samle bil, Bel Air streifer fremdeles motorveier i dag og vises i mange bil show og expos.

Body stil

1954 Chevy Bel Air kom i to-dørs og fire-dørs sedan stiler, en elegant sport coupe, en stasjonsvogn og en cabriolet-versjon i kupé design - som alle var bakhjulstrekk. Den kroppsmaling kom i standard GM farger, med en to-tone versjon. Bilen inneholdt en av de største bagasjerommet bagasjerommet på den tiden. Den 115-tommers bred akselavstand laget for en romslig passasjer interiør. Full-lengde foran og bak i krom støtfangere kom som standard utstyr. Bilen veide 3,218 lbs., Med alternativer som er installert. Totalt Chevy tilbudt 17 kroppen stiler for Bel Air.

Motor

1954 Chevrolet Bel Air kom aksje med en "Blue Flame" in-line rett sekssylindret motor laget av støpejern, som var Chevrolet mektigste motor på den tiden. Med 235,5 kubikk-tommers fortrengning, motoren leverte 115 hestekrefter ved 3700 rpm. Kompresjonsforholdet var 7,5: 1. Veivakselen hadde fire viktigste bærende caps, i tillegg til faste, justerbare ventilløftere i hodet. Topplokk inneholdt 12 ventiler, designet i over-head-ventilarrangement. To bensin forgassere var tilgjengelige: one-fat Rochester BC, modell 70007200; og ett fat Carter, modell 2102S.
Bel Air hadde en valgfri in-line Blue Flame seks-sylindret motor med 235,5 kubikk-tommers forskyvning som hadde hydrauliske løftere i stedet for de solide løftere, gir det en liten boost til 125 hestekrefter.

Transmisjon og Differential

1954 Chevrolet Bel Air hadde en standard tre-trinns automatgirPowerGlide overføring, med en kolonne shifter og dashbordet utvalg indikator. Stasjonen linjen kom i ett stykke design, utstyrt med to universalledd. Den siste stasjonen, bakenden girutveksling var 3,7: 1 for aksjen differensial, noe som gjorde det til en rask bil til tross for sin tunge kroppsvekt.

Produksjon

Totalt 1,151,186 1954 Chevy modeller ble produsert. Den sedan-modellen ble den mest populære bilen utvalg, sto for mer enn 392 000 produsert og solgt.