1950 Ford Thunderbird Informasjon

1950 Ford Thunderbird Informasjon


Thunderbird var Fords sportsbil konstruksjon produsert i respons til Corvette; som i 2010, har produksjonen vært stabil siden starten i 1955. Opprinnelig en to-seters cabriolet, Thunderbird tilbudt nivåer av stil og komfort som førte Ford å markedsføre den som en "personlig luksusbil."

Original design

Ford avduket sin opprinnelige utformingen av Thunderbird for 1955-modellen år 20. februar 1954 presentere en stilig ny to-seters cabriolet med en innovativ 102-tommers akselavstand chassis ramme, nytt stål kropp stil, en V-8 motor og vinge linjer som går fra frontlys til baklys. Oppkalt etter en mytologisk skapning tenkt å ha kontroll over regn, torden og lyn, utstråler Thunderbird de samme kvaliteter av kraft og hastighet i forbindelse med denne skapningen av lore.

første generasjon

Ford produserte den første generasjonen av Thunderbird fra 1955 til 1957. Det delte flere designelementer med andre Ford-modeller, inkludert sirkulære lys og beskjedne halefinnene. Aspekter som setter første generasjon T-Birds hverandre inkluderte en slank, atletisk form; en faux hette scoop og en 150-mile-per-time (mph) speedometer. Mindre kosmetiske endringer, inkludert nye lakkfarger, flere hestekrefter og tillegg av koøye vinduer i bilens glassfiber rot rundet av funksjonene i første generasjon Ford Thunderbirds.

andre generasjon

Den amerikanske bilprodusenten produserte den andre generasjonen av Thunderbirds fra 1958 through1960, og få endringer skilles disse bilene fra tidligere design. T-Bird fått tilbake seter i 1958, endte produksjonen av to-seters modeller, og sette presedens for etterfølgende generasjoner til å bli større i størrelse. En hard-top coupe-versjonen av Ford Thunderbird ble tilgjengelig i løpet av denne tiden, og boxy linjer, lav bygge, innovative konsollen og bred søyle tak som definerte andre generasjon T-Birds tjent dem kallenavnet "Squarebirds."