1948 Pontiac Spesifikasjoner

Pontiac tilbudt to biler for 1948, et år hvor det var fortsatt ombygging for det sivile markedet etter den andre verdenskrig år og prøver å endre seg selv for fremtiden. Bilene så mye som 1943-modeller. De anbefalte seks- og åttesylindrede Streamliners og Torpedos. Den Stream var en familie sedan, mens Torpedo var mer av en sporty bil. Bilene gjennomført prisene i mellomklassen, og de hadde et rykte for høy ytelse.

Drive Train

Torpedo satt på en 119-tommers akselavstand chassis, og Streamliner satt på en 122-tommers akselavstand. Begge kjørte de samme seks- og åttesylindrede L-head motorer.

Den sekssylindrede holdt en 239,2 kubikk tommer, 93,5 hk motor og åtte sylinder sported en 248,9 kubikk tommer, 107,5 hk motor. L-hode hadde mekaniske løftere for sine ventiler som er plassert over sylindrene. Den boring og slaglengde for de åtte-sylindret motor var 3,25 og 2,75 inches og for seks-sylindret motor det var 3 9/16 og 4 inches.

Den sekssylindrede hadde 185 feed av dreiemoment mens åtte sylinder hadde 220. De fleste av bilene kjørte en one-barrel forgasseren, men en to fat var tilgjengelig den økte ytelsen.

Begge bilene hadde standard tre-trinns manuell girkasse. Automatgir var en valgfri element. Begge Pontiac hadde 17-gallon gasstanker og holdt seks liter olje.

Generelt Detaljer

Begge modellene kom i coupe, sedan og stasjonsvogn modeller, og hver hadde en vanlig og deluxe-pakken. Bilene ble utformet med komfort i tankene med store seter og et stort passasjerområdet.

Den Stream omtalt deluxe stasjonsvogner som ville holde seks til åtte passasjerer, og til en pris av $ 2495, det var den dyreste i Pontiac linjen. I den andre enden, ble den sekssylindrede Torpedo Coupe priset til 1495.

Vognen kom også i en "woody" versjon med ekte tre på kroppen. Det ble vanligvis omtalt på sekssylindrede og bare unntaksvis benyttes på åtte sylinder. Bare et fåtall av disse bilene ble bygget.

Den Stream var det offisielle navnet på bilen som ble populært kalt "Silver Streak." Det fikk det navnet delvis på grunn av krom går ned panseret. Den 1948-modellen hadde mest forseggjorte grille på hvilken som helst bil i løpet av etterkrigstiden.

dimensjoner

Torpedo var mer sporty og mindre, men ikke mye mindre enn Streamliner. Pontiac Stream sedan veide 3,450 lbs., Og det var 210 inches lang, 76 inches bred og 65 inches høy. Torpedo sedan veide 3,360 lbs., Og det var 204,5 inches lang, 75 inches bred og 66 inches høy.

Den letteste bilen var Torpedo Forretnings Coupe på 3,295 lbs. mens den tyngste var Stream Deluxe Wagon på 3,765 lbs.

Alle bilene hadde en 17-gallon gass tank. Både seks- og åttesylindrede biler brukt seks liter olje, 1,75 halvlitere med overføring væske og 3,25 pints av differensial væske.