1948 Buick Roadmaster Specs

Selv om dens kropp var nesten utelukkende en pre-krig design, 1948 Buick Roadmaster, også kjent som Series 70, hadde noe helt nytt under panseret: en momentomformer automatgir, den første i en amerikansk-bygde bil. Spenningen rundt den nye teknologien og bilens staselige utseende - fortsatt frisk som det hadde bare vært i produksjon en kort stund før krigen - gikk over godt med en offentlig klar til å kjøpe, og Buick var fjerde i salg for 1948.

DynaFlow Transmission

Den største endringen for 1948 s Roadmaster var det dreiemomentomformer DynaFlow overføring. Det pleide planet gearsets som tillot bilen to gir forover pluss revers. Hydraulisk operert, det var lik det som i dag kalles en kontinuerlig variabel transmisjon, og lesere bemerket girskift var umerkelig. En ikke navngitt forfatter sitert i "The Buick: A Complete History" som test-kjørte Roadmaster bemerket turen var mye jevnere enn jerky turen opplevde med, for eksempel, Chevrolets Hydra-Matic; Videre, "den eneste lyden er den male av motoren."

Dessverre, sakte ta av og transmisjonens sporadiske manglende evne til å holde tritt med akselerasjon gitt den tilnavnet "Dyna-Slush." Det var også mindre drivstoff-effektive enn andre sendinger, og Buick ville finne seg selv å gjøre forbedringer på ideen.

Engine, Andre tilgjengelige overføringer og størrelse

New overføring til side, de to-tonns-plus Roadmaster hadde Buick "straight åtte" motor under panseret. Standard var en 320,2-kubikk-tommers motor med 140 hestekrefter; DynaFlow utstyrte roadmasters mottok 302,2 med 150 hk. Kjøpere kan velge mellom standard tre-trinns manuell eller valgfri tre-trinns automatgirkasse.

Dette Buick var 217 inches lang og sin bak-wheel-drive hvilte på en 129-tommers akselavstand og var tilgjengelig i en sedanette coupe, cabriolet, eller vogn (inkludert den berømte tre-sidig vogn).

Stil

Den 1948 Roadmaster var kjekk faktisk takket være Harley Earl design talent. Buick varemerke "foss" -stil grill steg over en krom wraparound front støtfanger; en krom linje smykket tilbake fra bak forhjulet til bilens wraparound bakre støtfanger. En annen krom dart feide ovenfra frontlyktene over "Airfoil" foran fendere, og alle bilens glass ble markert med krom trim også. En "gunsight" eller "bombsight" panserornament satt på nesen, krom strømmer tilbake til bilens delt frontruten; og en horisontal dråpeformede skiltet ble satt nær toppen av hvert kvartal panel front.

Et interessant trekk ved Roadmaster var radioantenne, som var montert på frontruten sentrum søyle og kontrollert av en knott like over bakspeilet. Buick emblemer ble funnet over grillen, på rattet og på støtfanger vakt sprosser.

Ny For 1948

En av de få endringene var i tillegg skriptet indikerer bilen var en Series 70 eller eventuelt Dynaflow, satt over krom på frontskjerm. Bilen fikk også en ny svart Tenite termo rattet. I motsetning til 1947 s Roadmaster, som hadde en sølv plate hjul satt inn i en serie av røde og sølv ringer, fikk 1948 Roadmaster splitter nye full-plate hjul, omgitt av hvit vegg dekk.

luksuriøs Comfort

Den 1948 Roadmaster overdådig interiør var romslig og komfortabel; baksetepassasjerene ble ikke glemt, og ville finne armlener, en sentermontert røyking sett, lys i bunnen av setet, og en høflighet grep ledningen.

Den godt balansert dash holdt et stort speedometer på den ene siden og en matchende størrelse klokke på den andre, en forkrommet radio og vent i sentrum.