1940 Jeeps

1940 Jeeps


1940 Jeep militære kjøretøy navn stammer fra den amerikanske hærens frist av generelle formål, eller GP, for å identifisere utstyr. GP ble snart "Jeep." Fremveksten av Jeep, med sin grunnleggende styling uendret i 70 år, var veldig mye en utviklingsprosess og begrenset til produsenter American Bantam Car Company, Willys og Ford Motor Company. Det er Willys versjon som står som den ikoniske verdenskrig kjøretøy og mal for fremtidige Jeeps.

Bantam Jeeps

The Pennsylvania-baserte Bantam var aldri i stand til masseproduksjon av jeeps for den amerikanske regjeringen under andre verdenskrig, men selskapet gjorde produsere den første Jeep som tjente som grunnlag for Willys og Ford-modeller. Den første ekte Jeep var Bantam Pilot BRC-60 produsert i 1940. Bare 70 ble produsert og brukes primært som demonstrasjonsbiler. I 1941 Bantam produsert en inkarnasjon av BRC-60, nå bare kalt BRC, som nummerert ca 2605 enheter. Bantam plassert den på en avkortet akselavstand for å gi den overlegne kjøreegenskaper i ulendt terreng.

Tidlig Ford Jeeps

Som USA nærmet krigen utviklet Ford to tidlige versjoner av Jeep. Ford pygmé var Fords første forsøk på å fremstille en rekognosering og kommando kjøretøy. Pygmé er relatert til Fords senere samarbeid med Willys. Ford bygget bare én enhet i 1940. Det inneholdt en 46-hestekrefter 119,5-kubikk-tommers firesylindret motor fra Fordson Model N traktormotoren. En tre-trinns manuell girkasse leverte kraft til hjulene. Innsatsen mislyktes på grunn av pygmé er underpowered motor. I 1941 Ford produsert 4456 Ford GPS med de fleste levert til England som en del av den amerikanske Lend-Lease program.

Willys

Gjennombruddet i Jeep teknologi og produksjon kom fra Willys. Verken Bantam eller Ford Jeeper nådd US Army standarder. Willys besluttet å forbedre sine versjoner ved å utvikle i 1941 MA Jeep. Det inneholdt en sterk firesylindret motor og tre-trinns manuell skift på rattstammen som ble brukt i Ford og Bantam versjoner. I alt Willys levert 1,553 enheter med de fleste kommer til Russland under Lend-Lease program. Willys umiddelbart fulgt med MB "Slate Grill" versjon som inneholdt en sveiset stål grillen. Willys produsert 25 808 av disse enhetene.

Willys MB

Kulminasjonen av Willys MA og MB "Slate Grille" var MB-modellen, der maker produsert 335,531 enheter fra slutten av 1941 til 1945. MB ble ikonet of World War II-era militærtjeneste. Den 2337-lb. Jeep var 132.25 inches lang, 62 inches bred og 52 inches høy (med lerretet toppen og ned) på en 80-tommers akselavstand. Rammen ryddet grunnen ved 8,75 inches. En 54-hestekrefter 134,2-kubikk-tommers firesylindret motor leveres kraften gjennom en Warner T-84j tre-trinns manuell girkasse. I 1944 startet Willys produksjon Civilian Jeep (CJ) versjon av den militære MB-modeller.

Ford GPW

Willys underleverandør sin MB Jeep Ford fordi Willys hadde begrenset evne til å produsere Jeep i stort antall. Ford bygget MB under en lisensavtale og omdøpt Jeep den GPW. Det var identisk med Willys MB med unntak av "Ford" emblemer på bakluken. I alt Ford produsert 281,578 GPWS.