1937 Buick Century Spesifikasjoner

Hemmings Motor News kaller 1937 Buick Century "en milepæl i utviklingen av bilen," og rette det. Bilen kombinert kraft- og prisgunstig med elegant art deco-stil. Samlere i dag vil ikke være etter denne gamle klassikeren for sin makt, men det er fortsatt mye etterspurt for sin kunstnerisk utforming og forbindelse til fortiden.

Styles

1937 Buick Century kom i et konvertibelt coupe, sport coupe, cabriolet Phaeton, en to- og firedørs sedan, og en to- og fire-dørs touring sedan, ifølge Classic Car Database. Buick produsert 848 konvertible coupes, 1,118 to-dørs sedan og 21,140 fire-dørs touring sedan (større sedan), noe som tyder på at folk i den tiden var ute for større biler.

Makt

Buick Century økt sterkt i kraft i 1937, med en rett åtte-sylinder, 120-hestekrefter motor. Den nydesignede tallet kunne nå hastigheter på opptil 100 km / h, noe som gjør den til en av de raskere bilene på veien. I tillegg er bilen hadde bakhjulstrekk, 258 fot-pounds av dreiemoment ved 2000 rpm, en toppventil motor med fem hovedlagre og en spiral overføring. Den hadde en enkelt plate, 11-tommers clutch og et semi-flytende aksel.

Styring

1937-tallet hadde orm og roller styring, med innvendig, utvide nødstyring på fire hjul. Worm og roller styring tillatt for mindre friksjon enn den tradisjonelle styremaskin og var et springbrett til moderne, lavfriksjons styring, skriver Don Knowles i sin bok "Dagens tekniker. Automotive fjæring og styringssystemer"

Suspensjon

Forhjulsopphenget på 1937 Buick Century hadde uavhengige spiralfjærer og bakhjulsoppheng hadde halv elliptiske bladfjærer. Suspensjon bidrar til å holde bilen helt koblet med veien mens minimere vibrasjon og åpner for tryggere håndtering.

dimensjoner

1937 Buick Century hadde en akselavstand på 126 inches og målte 203.56 inches i lengde, 72.25 inches i bredden og 68.93 inches i høyden.

andre spesifikasjoner

1937 Buick-tallet hadde en 18-gallon drivstoff tank, et enkelt eksossystem og en fordeleren og spole batteri.