1934 Ford Spesifikasjoner

1934 Ford Spesifikasjoner


Det siste året av Modell B var 1934, men biler i denne perioden ble raskt bare kjent som V-8 Fords. En relativt lett kropp drevet av en sterk V-8 motor laget denne bilen raskere enn de fleste biler på veien. 1934 Ford er en favoritt blant bil samlere og folk som liker å restaurere eldre biler. Det var også i denne perioden at Ford begynte å produsere ulike modeller i løpet av ett år - bilkjøpere hadde 10 forskjellige typer 1934 Fords som å velge.

V-8 motor

Ford kan ha hatt flere modeller og stiler å velge mellom i 1934, men alle av dem hadde V-8 motorer. Motoren ble introdusert i 1932 da Ford funnet en måte å masseprodusere dem effektivt. I 1934 hadde Kinks er utarbeidet og motoren ble produsert i 20 år. V-8 var en V-8 L Flathead med 221 kubikk inches. Motoren rangert på 85 hestekrefter, noe som var en økning på 10 fra året før, på grunn av en forbedret forgasseren. Med bil som veier under et tonn, kraftig motor gjort det veldig fort. Den boring og slaglengde forholdet var 3 1/16 og 3 3/4 inches. En standard kompresjonsforhold på 6,3-til-1.

Kapasiteter og dimensjoner

V-8 motor inneholdt en tre-trinns manuell girkasse på alle modeller og to-wheel, bakhjulsdrift. Bilen hadde en toppfart på 65 km / h. Den gjennomsnittlige vekten var 1,825 lbs. 1934 Ford deluxe Fordor modellen var 147 inches lang, med mindre modeller blir litt kortere. Bilen var 57 inches bred og 63 inches høy. Bilen hadde en 16-gallon gass tank, holdt 5 liter olje, 22 liter vann for kjølesystemet, 2,5 liter med girolje og 2,25 pints av differensial væske. Dekk var 5,5-by-17 inches med stål eiker.

pakker

1934 Ford brukte ett chassis, motor og drivverk for alle sine biler. Likevel, det hadde 10 modeller å velge mellom og stille noen alternativer. Forskjeller mellom kjøretøyene knyttet mer til stil. Ford tilbudt en kupé med tre eller fem vinduer, med fem-vinduet versjonen har ekstra plass bak forsetet. Sedans inkludert Tudor og Fordor, som var de mest vanlige. Victoria var den mest luksuriøse og største. The Roadster og Phaeton var sporty modeller. Den stasjonsvogn var i hovedsak et verktøy lastebil, og det var en lastebil tilgjengelig.

Hver modell hadde standard og deluxe-versjoner. Standardpakken inkluderte en justerbar sjåførenes sete og solskjermer, dome lys, hanskerom og et utvalg av interiør. Deluxe-pakke hadde disse elementene og dekks lys, dual horn, doble baklyktene, armlener, sigarettenner og askebeger. Den berømte rumble sete var ekstrautstyr. En greyhound panserornament var også et alternativ.