1925 Chrysler Motorspesifikasjoner

1925 Chrysler Motorspesifikasjoner


I 1925 Walter Chrysler konvertert sin Maxwell Car Company i det som ble Chrysler. Noen biler ble gjort i 1924, men 1925-modellen år regnes som det første året. Bilen er designet for å være en mid-priset bil, bygge bro over gapet mellom dyre biler og billige biler som hadde noen bekvemmeligheter.

motor~~POS=TRUNC Innovations

Chrysler hadde en solid sekssylindrede i sin første bil i 1925. Året etter det ville innføre en økonomisk firesylindret. Chrysler motorene hadde et oljefilter, luftfilter og en motor termostat. Bare de dyreste bilene hadde disse elementene, så det var overraskende å se dem på en bil på dette nivået. De tidlige Chrysler hadde et rykte for kvalitet engineering.

Motoren benyttet standard vann avkjøling med en radiator.

standard motor

Standardmotoren i 1925 Chrysler var den vertikale L-hode, 201,5 kubikk-tommers sekssylindret motor. Bilen hadde 68 hestekrefter og utnyttet en one-barrel "ball og ball" forgasseren. Den boring og slaglengde var 3,13 inches med 4,75 inches. Boringen viser til topplokk størrelse, og slaget er avstanden sylinderen reiser. Motoren hadde et kompresjonsforhold på 4,7 til 1, som refererer til mengden av kompresjon i sylinderkammeret. Det hadde også syv hoved veivaksel lagrene.

Chrysler hadde også en firesylindret at det utgitt sent i 1925, som i hovedsak var en Maxwell-motor med et nytt navn. Den firesylindrede hadde 185 kubikk inches med 38 hestekrefter. Den boring og slaglengde var 3,63 med 4,5 inches. Det også anvendes en ett-forgasser.

Begge motorene hadde to ventiler per sylinder og ventilene var på siden av stempelkammeret.

Drivverk

Motoren var sterk for sin tid, ikke den største eller minste. Den hadde en tre-trinns manuell girkasse med et gulv Shifter, og brukte en selektiv glidende utstyr prosess for å skifte. Bilen satt på en 112-tommers akselavstand og bilen var 160 inches lang. Den hadde en aksel drive med bakhjulsdrift, og en vanlig clutch. Bremser var hydraulisk til alle hjul.

Bladfjærer ble brukt for fjæring på alle fire hjul. Bilen hadde også gummi på motorfester å gjøre for en roligere tur, som var en annen nyskapning.

Bilen veide ca 2800 lbs. og kom i sedan, coupé og en cabriolet.