120Hz Vs. 240Hz LED TV

120Hz Vs. 240Hz LED TV


Når du kjøper en light-emitting diode TV, eller LED-TV, skiller de viktige statistikk fra markedsføring ploys kan hjelpe deg med å minimere mengden av penger som du bruker. Oppdateringsfrekvensen av LED-TV er ofte annonsert som en viktig beregning for å sammenligne. I realiteten kan forskjellen mellom en 120Hz og 240Hz TV ikke være merkbar.

LED TV

En TV med lys-emitting diode-teknologien er ikke nødvendigvis en ny type TV. Det er fortsatt klassifisert som en krystall-skjerm eller LCD. LED-TV bare bruke lysdioder for å lage bakgrunnsbelysningen for displayet i stedet for kald katode lysrør som en tradisjonell LCD-skjerm. Dette i mange tilfeller gjør ikke mye av en forskjell i kvaliteten på bildet, men det tillater TV-produsenter å lage tynnere TV-er som presenterer en mer strømlinjeformet utseende når den er montert på en vegg.

LED oppdateringsfrekvens

Under prosessen med shopping for LED-TV, vil du se en oppdateringsfrekvens annonsert på hver modell. Oppdateringsfrekvensen forteller deg hvor raskt TV oppdaterer bildet på skjermen mens du ser videoinnhold. Blinkende bilder på skjermen skaper meget raskt en illusjon av bevegelse på TV. En raskere oppdateringsfrekvens betyr at bildet blinker raskere, noe som reduserer sjansene for å se noen bevegelsesuskarphet på skjermen, spesielt når du ser på rask action som sport.

120Hz Vs. 240Hz

Når det gjelder å oppdatere prisene, de tre viktigste kategoriene er 60Hz, 120Hz og 240Hz. TV med 120Hz eller 240Hz priser er ansett for å være på den øvre enden av skalaen. De fleste kan ikke påvise noen bevegelsesuskarphet når du ser på en 60Hz TV. Sannsynligheten for å merke noen forskjell på en TV med en 120Hz eller 240Hz oppdateringsfrekvens er liten.

betraktninger

Den primære grunnen til at folk flest ikke kan fortelle forskjellen mellom de ulike oppdateringsfrekvenser som er tilgjengelige på TV er på grunn av video feed. Standard video har 30 bilder per sekund hastighet. Fjernsynet så dobler det og blinker hver ramme på TV to ganger for å komme opp med en frekvens på 60 per sekund. Mens 120Hz og 240Hz TV vise bildene litt annerledes, kan de fleste seerne ikke skjelne en forskjell med det blotte øye.