Slik installerer en halv Shaft

August 28 by admin

Den halve akselen i bilen er også ofte kalt en CV aksel. Dette er den aksel som overfører energien fra overføringen til forhjulene, for derved å bevege kjøretøyet. Disse halv sjakter har små leddene på innsiden av dem som gjør at hjulene til å bli slått, og ikke miste noen bevegelse. Over tid kan disse leddene bli løs eller skadet og begynner å svikte. Denne feilen er lett identifiseres av en klikkelyd når du svinger bilen til en side under bevegelse. Installere en ny halv aksling er ikke en altfor vanskelig oppgave, det krever bare mye oppmerksomhet.

Bruksanvisning

1 Ta av hjulkapsel eller senter cap fra bilens rim og finn akselmutteren gjennom hullet i midten av felgen. Løsne akselmutteren, ved hjelp av en skralle og aksel socket.

2 Løsne, men ikke fjern, slepe nøtter fra forhjulene. Løft fronten av bilen, ved hjelp av gulvet jack, og plassere bukker under en sikker del av bilens understell.

3 Fjern lug nuts og dra forhjulene fra kjøretøyet. Fjern akselmutteren fra akselen.

4 Finn den halve aksel, den aksel som går fra hjulet til overføring. Skyv dreneringspannen under der akselen møter overføringen.

5 Løsne og fjern de to nederste spankulere eller sjokk bolter, ved hjelp av en skralle og socket, og trekk strut eller sjokkere bort fra styringsgruppen knoke, metallkomponenten strut eller sjokk bolter til. Noen biler har sjokk og noen har struts i fra slutten, men fjerning av de nedre boltene er lik mellom de to.

6 Lokalisere den nedre styrearmen, den nederste arm suspensjon. Trace armen til den møter styringsgruppen knoke; merker det er en liten felles der, dette kalles den nedre kuleleddet. Fjern splinten går gjennom den nedre kuleleddet er stud, ved hjelp av en nebbtang. Løsne og fjern den nedre kuleledd mutter, ved hjelp av en skralle og socket.

7 Separer den nedre kontroll arm fra styringsgruppen knoke hjelp av kuleledd separator. Denne prosessen varierer avhengig av type av separator anvendt, så refererer til separator instruksjoner for nøyaktig prosess.

8 Lett trykk den delen av den halve akselen der akselmutteren var, ved hjelp av en hammer. Dette frigjør det fra styringsgruppen knoke. Trekk styringsgruppen knoke bort fra akselen og skyve den til side, forblir knoke festet med den øvre kuleleddet.

9 Kontinuerlig under kjøretøyet og lett lirke, ved hjelp av en 12-tommers brekkjern, hvor akselen settes inn i transmisjonen til akselen er skilt fra overføringen. En liten wiggling bevegelse av akselen hjelpemidler i fjerningsprosessen.

10 Plasser den nye aksel i girkassen til den er helt på plass. Lytt etter klikkelyden skapt av snap-ring på slutten av akselen som en indikator akselen er helt på plass.

11 Plasser styrespindelen på den nye aksel. Det er splines på både knoke og aksel for å sikre en forsvarlig og stram sit.

12 Koble styringsgruppen knoke og nedre kontroll arm med kuleleddet og hånd-stramme kuleledd mutter.

1. 3 Plasser den nedre strut mount tilbake på styringsgruppen knoke og hånd-trekk til de to boltene.

14 Stram kuleledd mutter og spankulere bolter til produsentens angitte dreiemoment, med en momentnøkkel og en stikkontakt. Moment spesifikasjoner kan bli funnet i reparasjonshåndboken. Sett splinten tilbake gjennom kuleleddet stud og bøye sine "ben", ved hjelp av nebbtang, for å låse den på plass.

15 Trekk renne pannen fra under bilen.

16 Stram aksel hylse på akselen. Sett hjulet tilbake på bilen og hånd-trekke til mutrene.

17 Hev bilen ut av bukker, med gulv jack, og trekk bukker fra under bilen. Senk bilen til bakken.

18 Stram akselmutteren til produsentens angitte dreiemoment, med en momentnøkkel og en stikkontakt. Den dreiemoment er funnet i reparasjonshåndboken.

19 Stram lug nits, i en krysser mønster, til produsentens angitte dreiemoment, med en momentnøkkel og en stikkontakt. Riktig moment ligger i reparasjonshåndboken. Plasser hjulkapsel eller senterhette tilbake på felgen.

20 Åpne bilens panser, kontrollere og fylle overføring væske, denne prosessen varierer avhengig av bilen, så se i reparasjonshåndbok for den nøyaktige prosessen. Bruk kun overføring væske angitt i reparasjonshåndboken, som de fleste biler krever en viss type væske. Lukk bilens panser.

Hint

  • Riktig moment av de fjernede komponentene er avgjørende for din sikkerhet, gjøre visse de riktige momentverdiene er oppnådd.

Related Posts


Slik installerer en halv Shaft på en 2001 Nissan Pathfinder

Slik installerer en halv Shaft på en 2001 Nissan Pathfinder

Den firehjulsdrevne versjoner av 2001 Nissan Pathfinder bruke halve sjakter i forhjulsopphenget for å slå forhjulene når firehjulstrekk er engasjert. Disse halfshafts tillate bruk av en uavhengig fjæring foran, noe som gjør at Pathfinder å håndtere b
Slik installerer en Rocker Shaft på en Ford 390 Motor

Slik installerer en Rocker Shaft på en Ford 390 Motor

Vippearmen i en forbrenningsmotor settes rotasjonen av kamakselen i den lineære bevegelse som trengs for å åpne innløpsventilen i sylinderhodet. Ford 390 motor vises på ulike Ford-biler fra 1961 til 1976, slik som noen 1968 Mustangs. De rocker sjakte
Slik installerer en Balance Shaft Seal

Slik installerer en Balance Shaft Seal

Balanse akseltetninger er gummi O-ringer som besegler i olje i og rundt den primære trinse belte arm i mange biler. Disse vanligvis nedbrytes når bilen nærmer seg 100.000 miles, omtrent samtidig beltene trenger erstatning. Installere en av disse er i
Slik installerer en oljepumpe Shaft

Slik installerer en oljepumpe Shaft

Når noe er i behov av en utskifting eller installasjon i kjøretøyet, å kunne fullføre jobben selv vil spare deg for mye penger. Installere en oljepumpe aksel kan kjøre deg et par hundre dollar på en body shop, men med noen få enkle trinn, vil du være
Slik fjerner en halv Shaft

Slik fjerner en halv Shaft

Forhjulsdrevne kjøretøy bruke halv sjakter som glir inn i en trans-aksel boliger i sentrum av motorkjøretøy i bunnen i stedet for en enkelt aksel. Den halve aksler tillater uavhengig fjæring av hjulene, noe som gir kjøretøyets hjul mer fleksibilitet.
Slik installerer en F150 Half Shaft

Slik installerer en F150 Half Shaft

Den halve skaftet på en F-150 refererer til en av de to fremre akslene i en firehjulstrekk F-150. Disse halv sjakter slå forhjulene når firehjulstrekk er engasjert, og flytte opp og ned med suspensjon. Dersom fugene i disse halvaksler mislykkes, da l
Slik installerer & Fjern 2003 Mazda 6S HID hovedlys

Slik installerer & Fjern 2003 Mazda 6S HID hovedlys

Hvis du er misfornøyd med lysstyrken på halogen lyspærer som fulgte med 2003 Mazda 6S, normalt referert til som Mazda 6, kan du erstatte fabrikklykter med High Intensity Discharge (HID) frontlykter. HID hovedlys produsere mye høyere wattstyrke enn de
Slik installerer en Garmin Zumo

Slik installerer en Garmin Zumo

Garmin Zumo GPS serie enheter gi kraftig navigasjonssystem for motorsykkelen. Installere Garmin Zumo til motorsykkelen er ganske enkel og kan gjøres i en ettermiddag, slik at du skal utforske veier med din Garmin Zumo på kort tid. Bruksanvisning 1 Ko
Slik installerer en utendørs tv-antenne og hva slags Mast eller Pole å bruke

Slik installerer en utendørs tv-antenne og hva slags Mast eller Pole å bruke

En utendørs antenne fanger opp en lokal kringkasting signal med langt mindre signaltap enn en som ligger innendørs. Slik installerer en utendørs antenne riktig, montere den på et tak der det kan ha en uhindret utsikt over horisonten. En flatskjerm-ma
Slik installerer en oksygensensor i 4.3L Chevy Truck

Slik installerer en oksygensensor i 4.3L Chevy Truck

Det er vanligvis to oksygensensorer i 4,3 liters motor eksosanlegget på en Chevy lastebil. Den ene er "oppstrøms" sensor plassert på førersiden Y-pipe nær manifolden og den andre "nedstrøms" sensor som ligger midtveis ned passasjerside
Slik installerer bremseklosser på en Toyota Tacoma

Slik installerer bremseklosser på en Toyota Tacoma

Frontbremseklosser på en Toyota Tacoma vil til slutt slites ned. Hvis du har riktig mengde verktøy og fasthet, kan du installere de fremre bremseklossene og spare deg selv en kostbar arbeidskraft rykk fra din lokale bensinstasjon. En OEM-pad fra Toyo