2006 Toyota Corolla Front Rotor Removal

2006 Toyota Corolla Front Rotor Removal


Frontbremseskiver på en 2006 Toyota Corolla vil til slutt bli ripete og scoret. Slitte rotorer kan engang begynne å føre til at hjulene til å riste og shimmy når du stopper bilen. Å betjene rotorer selv, må du fjerne dem og ta dem til en bilmekaniker eller maskinverksted. Teknikeren vil fortelle deg om dine rotorer er tykke nok til å bli reasfaltert. Hvis de er for tynn, må du kjøpe nye erstatnings rotorer.

Bruksanvisning

1 Parker Corolla på flat mark. Sett på parkeringsbremsen. Fest de bakre hjulene av bilen med hjulklosser.

2 Begynn å jekke opp en av forhjulene med en bil jack, men ikke løfte hjulet opp fra bakken. Lirk av hjulkapsel med en skrutrekker. Snu hver lug mutter ½ omdreining mot klokken med en lug skiftenøkkel. Jack hjulet helt av bakken. Fjern alle hjulmutrene ved å skru mot klokken. Ta av hjulet.

3 Finn de to festebolter for bremsekalippernes (bak montasje). Fjern boltene med en pipenøkkel. Plasser bremsekalippernes ut av veien, eller forsiktig la den henge ved brems linje.

4 Fjern de to bremseklosser (foran og bak rotoren) med fingrene. Finn de to bremsemonteringsfesteboltene (bak bremsen mount). Fjern boltene med en pipenøkkel. Fjern bremsen mount.

5 Rett ut låsesplinten på enden av akselen med en skrutrekker og tang. Fjern splinten med tang. Ta av hjullagerfett forseglingen ved å trekke den av med fingrene. Fjern akselmutteren ved å skru mot klokken med en pipenøkkel eller skiftenøkkel. Skyv rotor og hjullager av av akselen ved å trekke rett av akselen.

6 Gjenta alle trinn med den andre foran rotoren.

Hint

  • Pass på å ikke få noe fett eller skitt på bremseklossene eller rotorene, eller effekten av bremsene kan bli redusert.
  • Toyota servicehåndboken anbefaler å ha rotorer reasfaltert hver gang du bytter bremseklossene.