2003 Dodge Dakota 4.7L Specs

Den 2003 Dodge Dakota tilbudt flere motor valg, inkludert en 3,9-liters Magnum V6, som var standard motor for 2003-modellen; en mellomtoner, som var den 4,7-liters Magnum V8-motor og var bare tilgjengelig for "Sport" eller "SLT" edition Dakotas; og 5,9-liters Magnum V8, den største motoren som tilbys for modellen dette året. De 2003 Dakota Sport-versjonen også tillatt sjåførene kan velge mellom to- og firehjulstrekk.

motor~~POS=TRUNC

Den 4,7-liters Magnum V8-motor i 2003 Dakota er en støpejernsblokk som bruker aluminiumslegering hoder. Den har en forskyvning rating på 287 kubikk inches. Med en sekvensiell multi-port innsprøytningssystem som leverer gassen til væskekjølte V8, er motoren i stand til å generere 235 hestekrefter ved 4800 rpm og 295 fot-pounds av dreiemoment ved 3200 rpm. Den 16-ventilers motor krever maksimalt seks liter motorolje til å smøre sine 3,6 x 3,4 motor boringer. Gass kjørelengde for de fire-wheel-drive modellen varierer mellom 15 og 20 miles per gallon (byen og motorvei stemmer).

Transmisjon Specs

Den 2003 Dakota utstyrt med en 4,7-liters motor kan ansette en fem-trinns automatisk girkasse med overdrive med en 3,0 girutveksling i første gir, men det kommer som standard med en femtrinns manuell girkasse som benytter den samme overdrive gear og har en 4,0 girutveksling i første. Alle girene er synkronisert i manuell girkasse, som er et design som bidrar til å hindre utstyr glidning. Den automatiske girkassen i 2003 Dakota bruker tre forskjellige planetgear, sammen med en omformer clutch som er elektronisk styrt.

Suspensjon Specs

Standarden suspensjon for 4,7-liters Dakota avhenger av om det er to-wheel-drive modellen eller fire-wheel-drive-versjonen, men den eneste forskjellen er i bladfjærer og støtdempere typer. De to-wheel drive har foran spiralfjærer, mens de fire-wheel-drive modellen benytter torsjon barer. Begge modellene bruker gass-ladet støtdempere, men bladfjærer på firehjulstrekk er to-trinns kilder, mens de to-wheel drive benytter en ett-trinns bladfjær mount.