2002 Nissan Maxima Feilsøking

2002 Nissan Maxima Feilsøking


Selv Maximas er kjent for sin pålitelighet, vil selv de mest velholdte biler oppleve typisk slitasje, gjør urovekkende lyder, squeals eller ikke klarer å starte. Jo mer du vet om hvordan å opprettholde og feilsøke 2002 Maxima, jo lenger vil det holde deg på veien. Etter hvert som du blir mer kjent med bilen og vedlikehold, vil du være i stand til å identifisere nåværende og fremtidige problemer raskere.

Bruksanvisning

1 Tørn motoren på 2002 Maxima. Hvis bilen ikke starter, er det flere ulike løsninger som kan eller ikke kan fungere for bilen din, avhengig av problemet. Hvis hovedlysene eller interiør lysene ikke fungerer, kan du ha et dødt batteri. Åpne panseret for å kontrollere om batteriet er mulige tegn på korrosjon. Hvis terminalene er korrodert, helle en flaske kullsyreholdige brus over polene og skrubbe dem med en stålbørste. Også prøve sprellende terminalene på batteriet for å se om de er løse og er ikke å få kontakt med resten av det elektriske systemet. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å hoppe-start bilen med et par av startkabler. Hvis ingen av disse løsningene fungerer, så batteriet er sannsynligvis ikke problemet.

2 Spore positive kabelen fra batteriet til starteren. Hvis Maxima har vært inne i mer langvarige oppstart ganger, da starteren kan være død. Åpne start og trykk lett på den med en hammer; du kan være i stand til å starte bilen en gang eller to ganger mer før starteren svikter helt. Tapping på starteren vil hjelpe utstyr innenfor det re-engasjere med svinghjulet.

3 Knel ned og se under ditt 2002 Maxima for små bassenger av væske som kan lekke fra motoren. Motorolje er vanligvis en tykk brun eller sort substans. Oljelekkasjer kan være enkle reparasjoner hvis du har tilgang pakningen hvor oljen lekker fra. Hvis du nylig har hatt et oljeskift, deretter oljefilteret kan være løs, eller du kan ha for mye olje i motoren. Bruk motorolje peilepinnen for å sjekke for riktig mengde olje; hvis det er lavt, legge til flere. Kjølevæske er vanligvis en grønn farge og kan vise seg som en regnbue-lignende skjerm. Kjøling lekkasjer er farlige fordi de kan føre til overoppheting. Kontroller kjølevæskebeholderen på venstre side av motoren og legge til flere hvis det er lavt. Noen kjølevæske selges som 50/50 blandinger av kjølevæske og vann, som kan legges direkte til ditt kjøretøy. Hvis Maxima fortsetter å lekke kjølevæske, så du kan ha en lekk slange. Tilsett destillert vann til kjølevæsken reservoaret inntil lekkasjen er fast. En dam av rød væske er enten brems eller automatgir væske. Bruk peilepinnen i bremsen reservoaret for å sjekke bremsevæskenivået og sørge for at det er mellom minimums- og maksimumsnivå. Bremse eller overføring væskelekkasje bør tas til profesjonelle mekanikere å løse.