2001 Chevy Cavalier Specs

Cavalier var General Motors 'bestselgende linjen, og en av de 10 mest populære biler som selges i USA, spesielt med første gangs kjøpere, ifølge Motor Trend magazine. Edmunds 'bil gjennomgang nettsted suppleres Cavalier fordi de har greid å forbli populær med et design som ikke hadde forandret seg i nesten et tiår. Edmunds kalt Cavalier rimelig priset og romslig, men forkasta bilen for sin mangel på komfort og byggekvalitet.

Det grunnleggende

Cavalier ble solgt som en fire-dørs sedan eller en to-dørs coupé, hver med plass til fem. Bilen er 180,7 inches fra foran til bak, 68,7 inches bred for to-dørs, 67,9 inches bred for de fire-dørs, 53 inches i høyden for coupe og litt høyere, 54,7 inches, for sedan. Hjulet base for både er 104.1 inches.

Motorene

Cavalier var tilgjengelig med tre ulike in-line fire cyclinder motorer. No V-6 eller V-8 ble tilbudt. Basen Motoren var 2200 toppventil (OHV) system. Den 2,2-liters motor cranked ut 120 hestekrefter og 140 fot-lbs. dreiemoment. Den første tilleggs-utstyr motor var den 2,2-liters Ecotec-motor, som produserte 140 hestekrefter med maksimalt dreiemoment på 150 fot-lbs. og anvendes en aluminiumblokk og hode. Designerne redusert vibrasjon ved å installere doble balanseaksler. Den ble utviklet av en samarbeids avtale med GM, Saab og Opel. Den kraftigste var LD9 Twin Cam med 2,4-kubikk cm forskyvning og doble overliggende kamaksler. Brennkammeret hadde en 9,7-1 kompresjonsforhold og ble matet gjennom sekvensiell innsprøytning. Det produseres 150 hestekrefter og 155 fot-lbs. dreiemoment. Gass kjørelengde ble vurdert til 23 miles per gallon i byen og 33 på motorveien

En uvanlig oppgradering

GM tilbudt en uventet oppgradering på denne familien sedan. En kjøper kan installere en GM Eaton M45 Supercharger kit, hvor økt trykket med 4,7 pounds per kvadrattomme, noe som resulterer i 190 hestekrefter og 195 fot-lbs. dreiemoment. Denne oppgraderingen var tilgjengelig med Z24 trim pakken, som inkluderte et større foran sway bar og stivere fjæring. Overraskende, en Cavalier med Z24 trim var mindre sportslig enn standard Cavalier.