1997 Nissan Altima Timing Chain Installasjon

1997 Nissan Altima hadde bare én motor, ifølge Auto Zone - 2,4-liter sekvensiell bensininnsprøytning dobbel overhead cam motor. Tidspunktet kjeden, som timing belter, strekke, men varer mye lenger enn en timing belte. Kjeden varer vanligvis nærmere 100.000 til 120.000 miles. Du kan også høre kjeden skrangle hvis det blir for løs. Når du hører rasle, må du endre registerkjede, som motoren vil til slutt slutte å kjøre fordi den er tom for tid.

Bruksanvisning

1 Koble den negative batterikabelen, ved hjelp av riktig nøkkel. Sett den til side, slik at det ikke berører metall. Skyv en av dreneringspanner under radiator petcock. Åpne petcock og løsne radiatorlokket slik at kjølevæske til avløp.

2 Løft kjøretøy, ved hjelp av gulvet jack, deretter støtte det med jack stands. Skyv den andre renne pannen under bunnpannen. Løsne tappebolten, ved hjelp av riktig kontakten og la oljen renne.

3 Ta av motorcover med riktig socket. Senk bilen av bukker, ved hjelp av gulvet jack. Merk alle vakuumlinjer og ledningsnett sele kontakter, ved hjelp av tape og markør.

4 Løsne låsemutteren på justeringsskruen for dynamoen. Løsne justeringsskruen for å avlaste spenningen på beltet. Løft remmen av dynamoen skivene. Koble ledningsnettet kontakten på baksiden av dynamoen. Fjern strømledningen, ved hjelp av riktig nøkkel. Skru mutteren tilbake på stud, slik at du ikke mister den. Unbolt og fjern dynamo braketten med riktig socket.

5 Løsne klemmen på luftkanalen, ved hjelp av skrutrekkeren, trekk luftkanalen av luften boksen. Ta av fronteksosrøret, ved hjelp av riktig socket. Fjern inntaket manifold samleren støtter, inntak manifold solfangeren og eksosmanifolden, bruker de riktige kontaktene.

6 Trekk ut tennpluggkabelen av No. 1 tennplugg. Dette er pluggen nærmest fronten av motoren - eller på siden med beltene. Fjern tennpluggen, ved hjelp av tennplugg. Trekk coil ledningen av distributør. Stikk lang skrutrekker inn i tennplugghullet og hvile den på toppen av stempelet. Drei motoren ved hjelp av en stikkontakt på veivakselen skivene mens du holder skrutrekkeren. Når stempelet kommer opp til toppen av boringen, stoppe å snu. Når det kommer til toppen, skrutrekker slutter å bevege seg, til det begynner å gå ned igjen, og da har du gått for langt.

7 Fjern distributør cap. Hvis rotoren ikke peker mot nummer 1 sylinder, slå av motoren igjen, inntil du føler stempelet kommer til toppen av sylinderen. Rotoren skal peke på No. en sylinder. Koble ledningsnettet kontakter distributøren. Fjern distributøren, ved hjelp av riktig socket.

8 Plasser trekloss på gulvet jack. Skyv jekken under bunnpannen og jekke den opp før den støtter bunnpannen. Fjern passasjersiden motorfestet med riktig socket.

9 Ta av ventildekselet, ved hjelp av riktig socket. Hold kamaksel tannhjulene med en skiftenøkkel, så unbolt dem med riktig socket. Fjern kamaksel tannhjulene. Fjern cam bærer caps i riktig rekkefølge (se Ressurser) og legg lokket ut som du tar dem av. De må installeres på nytt på samme sted.

10 Fjern skruene i henhold til diagrammet til diagrammet (se Ressurser). Fjern cam sprocket cover, øvre timing kjedestrammer og øvre kjede guider, bruke de riktige kontaktene. Fjern det øverste registerkjede. Fjern dagdriver tannhjul bolt.

11 Løft hodet og pakning av motoren. Fjern bunnpannen med riktig socket. Ta av veivaksel demper med riktig socket. Ta av frontdekselet. Fjern oljepumpedrift spacer. Fjern den nedre timing kjedestrammer, strammer armen og lavere timing chain guide, bruke de riktige kontaktene. Fjern den nedre registerkjede, lavere tannhjulet, og dagdriver tannhjul.

12 Rengjør pakning-kontaktflatene på hodet og dekselet ved hjelp av plastskrape butikk filler. Installer veivakselen tannhjulet og oljepumpedrift spacer. Kontroller at taktmerkene på veivakselen hjulet står foran på motoren. Sett på ledehjul og nedre registerkjede, slik paring merkene på kjedet er stilt opp med merkene på tannhjulet. Den parring merker på timingen kjeden er vanligvis sølv.

1. 3 Sett på kjedestrammer og kjedeføreren. Sett på nedre timing kjedestrammer. Installer en ny frontdeksel pakning. Påfør en 2 mm perle av RTV silikon på timing cover og la den huden over. Det er klart når den ikke holde seg til fingeren når du berører den.

14 Sett frontdekselet. Trekk til M6 bolter til 60 tommers-pounds av dreiemoment. Stram M8 boltene til 13 fot-pounds av dreiemoment. Installer veivakselen demper. Monter oljefilteret og bunnpannen. Installer topplokket. Smør hodet bolt tråder med motorolje. Sett boltene, og midlertidig stramme dem tett - ikke dreiemoment dem.

15 Monter den øvre registerkjede, øvre timing kjedestrammer og kjedeføreren. Sett den øvre registerkjede på tomgangshjulet, slik at paring merkene stille opp. Påfør en 2 mm perle av RTV silikon på cam tannhjulsdekselet. La den huden over. Sett på dekselet.

16 Trekk til skruene i riktig rekkefølge (se Ressurser). Installer kamaksler og bærer caps. Monter kjedet til kamakselen tannhjulene, deretter installere tannhjulene og kjedet som en forsamling. Monter kjedeføreren mellom begge kamaksel tannhjulene. Pass på at justeringsmerkene på den øvre delen av registerkjede er justert.

17 Installer distributøren. Sørg for at rotoren peker på No. en sylinder. Sett på ventildekselet og stram boltene fast. Sett på resten av delene i motsatt rekkefølge. Fyll på radiator og olje (se bruksanvisningen for viskositet og mengde motorolje).

18 Koble den negative batterikabelen. Start motoren og la den komme til driftstemperatur. Toppen av kjølevæske etter behov.

Hint

  • Kast olje og frostvæske på en hensiktsmessig måte. Begge er skadelig for miljøet. Dyr vil drikke frostvæske, fordi den har en søt smak. Det vil drepe ditt kjæledyr.