1990 Ford Festiva Inner Tie Rod Replacement Tekniske tips

Rack and pinion styring på a1990 Ford Festiva består av et skaft i rattstammen som er koblet til et gir, som kalles et tannhjul. Dette tannhjulet i sin tur sitter på en tannhjulsaksel, som kalles et stativ, som beveger seg frem og tilbake som pinion roterer, styrer hjulene. På endene av stativet, to fjærbelastede deler som kalles indre strekkstenger la for opp og ned bevegelse av hjulene.

Riktig verktøy

Samle de riktige verktøyene. Du trenger en jekk, bukker og bremseklosser for å løfte bilen og holde den fra å rulle og en lug skiftenøkkel for å fjerne hjulene. For å fullføre jobben, trenger du en stor fastnøkkel, en avbiter, et lite slag, tang, en rett skrutrekker, en skiftenøkkel og en hammer. Du vil også trenge en hjelper og et målebånd for å sjekke jobben på slutten.

Tilgang til Inner Tie Rod Socket

Den indre trekkstang kontakten fjerning og utskifting Prosessen er enkel. Når du har bilen trygt på bukker og det aktuelle hjulet fjernet, må du fjerne splinten fra slottet mutteren på den ytre tie rod slutten. Bruk en skiftenøkkel og skru mot klokken. Deretter bruker du en fastnøkkel til å løsne låsemutteren på den indre kontakten akselen på den ytre tie rod slutten. Fjern den indre belgen klemmen med enten tang eller skrutrekker, avhengig av hva slags klemme er installert, og dra den helt ut til den ytre tie rod end, utsette den indre kontakten.

Sett på Inner Tie Rod

Drei rattet al veien til motsatt side av side du jobber med å fullt eksponert tie rod kontakten. Fjern låsepinnen ved å slå det skarpt med en punch og hammer. Plasser en skiftenøkkel perfekt over rettet / hakk del av rattstamme for grep. Deretter kan du bruke en annen nøkkel til å fjerne den indre kontakten låsemutteren ved å dreie den mot klokken. Skru den indre kontakten enheten fra ytre tie rod slutten. Installer den nye indre kontakten ved å reversere de ovennevnte prosedyrer. Ikke stram indre skaftet for å ytre stang låsemutteren ennå.

Juster Wheels

Sett dekkene tilbake på bilen og kjøre slepe nøtter ned til de er helt på plass. Løft bilen av bukker, fjerne bukker og senke bilen. Rett rattet. Kjøre den ene ende av målebåndet til en hjelper på den andre siden av bilen og måle avstanden mellom senterlinjene for bakhjulene deretter mellom senterlinjene for forhjulene. Disse målingene bør være nær identiske. Snu den indre trekkstang aksel i riktig retning for å bringe måleverdien til så nær identiske som mulig. Gjør opp halve feil avstand på hvert hjul. Ikke juster bare ett hjul. Når målingene er identiske, låse låsemutteren.