1989 Honda Civic sedan Specs

1989 Honda Civic sedan Specs


1989 Honda Civic kombi er en drivstoffgjerrig, tre-dørs kompakt. Den lille bilen, en del av den fjerde generasjon Civic linje, er en favoritt for bil-tunere skyldes i stor grad til sin uavhengig fjæring og en egenvekt lavere enn nesten noe annet på veien. Markeder rundt om i verden så en mengde Civic Kombi varianter. I USA 1989 Kombi var tilgjengelig i STD, DX og Si trimme nivåer.

motorer

Tre motorer var tilgjengelig for det nordamerikanske 1989 Civic kombi markedet. Base STD modeller er utstyrt med D15B1 single-overhead-cam, 16-ventilers firesylindret med en 1,5-liters forskyvning, boring og slaglengde på 2,95-for-3,33 inches og en 13-til-1 komprimering. Effekt er 70 hestekrefter og 82 lb.-ft. dreiemoment. Den mid-nivå DX modellen har en modifisert versjon av den samme motoren, kodet D15B2. DX motoren endrer single-overhead-cam enhet og motordeler til å produsere 92 hestekrefter og 97 lb.-ft. dreiemoment. Toppnivå Si biler fikk en helt annen motor, kodet D16A6. Dette 1,6-liters motor har en enkel overliggende kamaksler, 16 ventiler, boring og slaglengde av 2,99-for-3,46 inches, og en 9,5-til-en kompresjonsforhold. Effekt er 108 hestekrefter og 108 lb.-ft. dreiemoment.

Drivverk og chassis

Alle US 1989 back bruke en front-motor, forhjulsdrift layout. Tre sendingene var tilgjengelige avhengig av trim nivå. Base STD bilene var bare tilgjengelig med en fire-trinns manuell. DX back var utstyrt med en femtrinns manuell eller en fire-trinns automatisk som kjøper alternativ. Som for Si, den eneste overføring valget var en fem-trinns manuell. Fjerde generasjon Civic linjen bruker en uavhengig-suspensjon oppsett som består av dobbel wishbones foran og bak. Mens økonomien bil konkurrenter brukt en solid bakakselen, Honda bakre bærearmer setup gitt et høyere nivå av cornering dyktighet. STD og DX-modeller dra nytte av en front stabilisatorstag, mens Si legger en bakre stabilisator bar også for en mer kontrollert tur. Skivebremser foran sammen med bakre trommelbremser gir bremsekraft. Blokkeringsfrie bremser var ikke et alternativ. Hjulstørrelsen er 13 inches for STD og DX og 14 inches for Si.

Farge og Interiør

The Civic luke er en liten bil med noen standard, som måler 156,1 inches lang, 65,6 inches bredt og 52,4 inches høy. Akselavstanden er 98,4 inches med egenvekt som varierer fra ca 1900 til 2300 pund, avhengig av motor, girkasse og interiør alternativer. Bilen har plass til fem, men baksetet er best for barn eller for korte turer. Med sin folding baksetet i bilen kan oppbevare en imponerende mengde last under Bakluke.