1987 Firebird spesifikasjoner

Tredje generasjons Pontiac Firebirds ble bygget 1982-1992, med 42,552 biler produsert etter 1987-modellen linje. Med innføringen av 1987 Firebird kom en raskere, velfungerende motor og en ny spoiler stil. Det kan ha utad dukket forskjellig fra Camaro, men på mange måter, det var mye mer som det er rival enn noensinne. Den største forskjellen kom med det hestekrefter, som ble rangert lavere enn Camaro grunn av Firebird restriktive kald luft induksjon forgasseren i motoren.

Motor

Med innføringen av 1987 Firebird kom en større motor fra Pontiac som rivaliserte GMs 5,7-liters V8-motor, 5,7 TPI. Motoren ble vurdert til 210 hestekrefter. Spjeldhus injeksjon ga motoren et stort dreiemoment produksjon på 325 rpm, samt fleksibilitet under kjøring. På den tiden var dette motor regnes som den beste motoren som skal installeres hittil i tredje generasjons Trans Am. Motoren kom i en valgfri fire-trinns automatisk eller standard fem-trinns manuell girkasse. En mindre 3,4-liter, 160 hestekrefter V6-motoren var også tilgjengelig. Disse motorene fikk 24 miles per gallon (mpg) og feul tanker holdt 16 liter.

chassis

Dette Firebird hadde en limited slip 3.27-til-1 bakakselen som standard med en 36mm anti-sway bar i front og en 24mm bar på baksiden som ga det stor styring stabilitet under kjøring ved høye hastigheter. Endringer i modellens ytre laget Firebird mer aerodynamisk. Kroppen er en full unibody Kombi med nye sheetmetal, som differensiert den fra 1987 Camaro. Den wrap-around spoiler ble oppdatert, og kom som en standardfunksjon. De stopplys ble flyttet fra sentrum høy montere til under spoilere. Kropps farget bakken effekter, epoxy fylt emblemer, redesignet dørpaneler og en GTA hornknappen er alle nye til årets modell. Kroppen fargene var sølv metallic, lyse blå metallic, sort safir metallic, hvit, svart, gult gull, champagne gull metallic, midnatt rødbrun metallic, flamme rød metallic, lyse rødt, og Gunmetal metallic.

Egenskaper

Radioen var ikke en standardinstallasjon funksjon inntil 1988 modell. Den Delco UXI ETR AM / FM / kassett radio enhet var en tilleggsfunksjon. Andre funksjoner inkludert en hånd Formet girkule og artikulert bøtteseter med en oppblåsbar pneumatisk blære i ryggen for korsryggstøtte. Den fremre seteputen kan heves, senkes eller utvidet for å gi maksimal kjørekomfort, og det var nok benplass til å passe fire personer i bilen.

Interiør

Interiøret av dørene var dekket med Pallex klut og vinyl armlener og spark vakter. Instrumentpanelet ble fullstendig redesignet, og hadde et stort rektangulært område med fire separate firkantet sporpanelhusene. De simulerte Allen-skruer plassert i hjørnene ga det en distinkt fly instrument panel utseende. Målerne hadde svart bakgrunn med hvite tall og røde eller oransje lys indikatorer. Speedometeret hadde en 120 mil per time limit. Også plassert i måleren panelet var en klokke, en 6000 rpm turteller, voltmeter, oljetrykksmåler, drivstoffmåler, og kjølevannstemperatur meter.