1977 Toyota Celica Specs

1977 Toyota Celica Specs


Toyota Celica er en populær sport bilmodell først introdusert i slutten av 1960 av japanske bilprodusenten Toyota. Den spanske ordet Celica betyr «himmelske» og «himmelsk», men Celica har en høy ytelse inline-4 motor. The 1977 Toyota Celica er en I-4 coupe.

2,2 Liter, Inline 4 sylindret motor

The 1977 Toyota Celica holdt en 2,2-liters firesylindret motor. Dette inline fire-sylindret motor ble ansett høy ytelse i motorfamilien Toyota. Det ga også for pålitelig, pålitelig tur som bilentusiaster knyttet til Celica. Ifølge AutoZine tekniske skole, inline-4-motoren har en konfigurasjon som forbedrer "omfanget av andre orden kraft", som peker til den økte strømytelse over bokseren firesylindret motor, spesielt med større motorer.

Overføring

1977 Celica har både tre-trinns automatisk eller fire-trinns manuell kjøring alternativer. Med sin bakre driv funksjonalitet, blir Celica automatgir montert på baksiden av motoren og er beregnet på å hjelpe til med å stabilisere kjørehastighet og ytelse, særlig på motorveier. Tre-trinns automatisk er en god plass for en touring coupe. Manuell girkasse er generelt ansett som mer moro å kjøre for bilentusiaster.

Stasjonsvogn eller Liftback

1977 Toyota Celica utformet som en sporty ytelse bil, inkludert det opprinnelige coupe-modellen, samt en relativt ny kombikupé eller liftback modell. Hver modell omtalt to dører, men var ment til liftback å tilby noen økt lagringskapasitet for bilturer, samt bedre komfort. På midten av 1970 Celica modellene ble markedsført som "sport-touring" biler. To-dørs modeller tilbys et mer sporty utseende, bedre ytelse og allsidighet og generelt bedre drivstofføkonomi i forhold til andre firedørs bil typer tiden.