1966 Guide GTO Restaurering

Gjenopprette en 1966 Pontiac GTO er en krevende oppgave som krever omfattende kunnskap om bilen. GTOs byr på spesielle utfordringer fordi de er ytelse biler umåtelig populære blant entusiaster som er villige til opp til $ 25.000 for en perfekt versjon. Entusiaster ofte modifisert GTOs eller cannibalized deler fra andre for reparasjon. Dette gjør restaurering til fabrikkspesifikasjoner en dyr og vanskelig prosjekt.

restaurering Levels

Restaurering av en GTO betyr bare én ting: å restaurere bilen til tilstanden på den dagen det forlot fabrikken samlebåndet. Hver muttere, bolter og Odd widget bør stamme fra fabrikken. Budsjettbegrensninger, men ofte gjør full restaurering upraktisk. Hvis du kan leve med uten de små detaljene for en full frame-off restaurering, vurdere å fokusere på hva som er viktig for deg. Dette kan være den 389-kubikk-tommers V-8 motor restaurert til fabrikkens spesifikasjoner eller kroppen tilbake til sin opprinnelige farge med fabrikken merker, krom og korrekte fabrikk hjul.

Forskning

Det vanskeligste og viktigste med auto restaurering er forskning. Kjøps 1966 Pontiac GTO / Tempest / LeMans butikk og delehåndbøker. Disse håndbøkene gir systematiske instruksjoner for demontering og montering av deler og liste alle deler. Kjøp en brukerveiledning som sitter i hanskerommet. Den har et vell av informasjon om bruken av bilen. Kjøpe eller laste ned utvendig, interiør og motorrom bilder av originale 1966 GTOs. Kjøpe eller laste ned interiør og kropp fargekart for å matche maling og stoff. Seriøse konservatorer vil delta bil viser og fotografi fabrikk originale GTOs og pepper eiere med spørsmål om deres restaureringer.

Din bil

Forskning din GTO ved å skrive ned bilens identifikasjonsnummer og matchende det mot online Pontiac VIN diagrammer. VIN forteller deg hva motor og girkasse hører til i bilen. Det identifiserer bilen som en kupé, firedørs sedan eller cabriolet. 1966 GTO holdt en 389-kubikk-tommers V-8. Hvis bilen din har en 421-kubikk-tommers V-8, er det sannsynlig fra en Pontiac Catalina. Du kan holde 421, men din GTO er ikke en restaurering stykke. Dumpe 421 og finne en 389 med trippel to-fat forgassere som passer din GTO. En ny 389 er ikke original til bilen, men nær.

Arbeidsmiljø

Renslighet og forberedelse er avgjørende for en vellykket restaurering. Invester i riktig utstyr. En 100-brikke verktøyet satt i en rullende verktøykasse er minstekravet. Kjøp en motor heise, hydraulisk jekk og fire gulv stands. Har et middel til å disponere over olje og rengjøring flytende avfall. Hold arbeidsområdet plettfrie til alle tider. Kontroller at du har en venn tilgjengelig for å hjelpe til med tunge løft. Hvis du utfører en ramme-off restaurering, kjøpe en vinsj som tillater deg å løfte kroppen fra rammen. Merk hver del etter fjerning og bag det.

Djevelen er i detaljene

En restaurert bil er ikke en perfekt bil. Som en fabrikk bil, kan det har overspray under hjulet brønner. Vurdere disse uregelmessighetene som interessante innslag. Hvert merke og modell bil rides på en bestemt høyde, så la fjærene alene med mindre skadet. Din 1966 GTO motoren har lys blå metallic lakk, ikke 1965 GTO solide lyseblå. Stipendiat GTO eiere vil oppdage slike feil. Hvis GTO forlot fabrikken i oktober 1965, sørg for at delekatalogen ble ikke offentliggjort på et senere tidspunkt, fordi det vil liste deler ikke spesifikke for din modell.