1932 Ford Tre Vindu Coupe Specs

Ford tilbudt to skåler i 1932 - tre-vinduet kupé og fem-vinduet coupe - ". Deuce Coupe" både berømt som En hot-eller street-Rodder kjøretøy av valget for tilpasning, er det 1932 Ford tre-vindu coupe finnes i dag med et antall tilpassede motorer, ofte ikke bygget av Ford. Installert med 350 fire-bolt viktigste Chevy motorer eller den velkjente 327-motoren, er en Deuce Coupe ett sted du finner Ford og Chevy jobbe sammen.

Motor

Frem til 1932, Ford produserte biler med en versjon av den 4-sylindrede Modell A motor som først prydet Fords masseproduksjon av biler. I 1932 Ford introduserte "Model 18" motor, ofte referert til som Ford V-8 eller "Flathead". Kupé var tilgjengelig med enten motortype.

Flathead Ford V-8 motor hatt 221 kubikk inches av fortrengning, 65-hestekrefter, en 21-stud hode og boring og slaglengde på 3.0625 inches av 3.750 inches. Med en motor kompresjonsforhold på 5,5 til 1, er det interessant å merke seg at vannpumpen ble funnet i hodet i stedet for legemet i motoren; Flathead motor sported strømmet hovedlagre, ingen kamaksel lagrene og støpejern hode.

Kropp

På 1940-tallet ble den Deuce Coupe en hit med hot-Rodders, som kuttet kroppen stil og fjernet overflødige deler for racing. Med tre vinduer, en på hver side og en i ryggen, de tre-vinduet Ford hadde to "selvmord" dører som åpner til fronten av bilen i stedet for å baksiden. Bilen hadde også et alternativ for en rumble sete i ryggen. Utstyrt med en single-vindusvisker og et reservehjul montert på baksiden, Deuce Coupe inkludert dekksmonterte lys, som ser mer ut som spotlights enn frontlykter.

Design og produksjon

Edsel Ford, sønn av Henry Ford, designet tre-vinduet coupe med lignende funksjoner til Lincoln tilbys det året. Med en 106.5-tommers akselavstand, gjorde tre-vinduet Ford ser ikke mye forskjellig fra modell A fra en avstand, ifølge ConceptCarz, men på nært hold som endret. Med en annen nese design, en mer elegant stil og et hakket hytte tre-vinduet Ford blir lett gjenkjennelig ved nærmere ettersyn. I 1932 ble 121,401 modeller solgt for en fabrikk pris på $ 490.

tilpasning

I 2009, en tilpasning og ombygging av de tre-vinduet Deuce Coupe scoret 1.000 dommerpoeng ved Early Ford V8 Club of America. 1932 tre-vindu Ford har også fått Dearborn prisen. Den samme bilen solgt for totalt bud på $ 165 000 i 2009.

Ifølge ConceptCarz.com, "Kombinert produksjon av Fours og V8 utgjorde bare litt mer enn 250.000 biler. Ironisk nok, det som skulle bli en av de mest ønskede Fords noensinne var opprinnelig en av de laveste produksjonsmodeller."